Norvégok veszik át a híres gépmárka forgalmazását

agrarszektor.hu
Hamarosan a norvég Kvernelandhoz kerül a Great Plains munkagépek értékesítése Magyarországon, valamint Lengyelországban és Nyugat-Európában. A döntés a Valkon Kft.-t érintheti a legérzékenyebben, amely így a Challenger traktorok után egy másik ismert márkát is elveszít.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Integrálja tevékenységét az amerikai Great Plains Manufacturing Inc. és a norvég Kverneland Csoport Magyarországon, Lengyelországban és Nyugat-Európában. Ez lényegében azt jelenti, hogy nálunk a Kverneland Group Hungária Kft. felel majd a jövőben a Great Plains munkagépek értékesítéséért, szerviz- és alkatrészellátásáért, amit eddig a kecskeméti székhelyű Valkon Kft. végzett.

Az "akció" házon belül történik. A Kverneland 2012, a Great Plains pedig 2016 óta a japán Kubota kötelékébe tartozik.

A változás előszelét már áprilisban érezni lehetett, amikor a Great Plains bejelentette, hogy döntés született az angliai Sleafordban lévő gyára bezárásáról. A szerviz- és alkatrészellátás folyamatosságát már ott is a Kverneland segítségével oldották meg.

A döntés nálunk a Valkon Kft.-t érintheti a legérzékenyebben, amely 2010 szeptembere óta forgalmazza Magyarországon a Great Plains Simba termékeket. A kecskeméti cég 2018-tól a Challenger traktorokat is elveszíti, ezeket ugyanis - az AGCO Csoporton belüli átrendezés eredményeként - zöldre festik át, és Fendt márkanéven az Axiál Kft. forgalmazza majd őket tovább.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?