Ezek most a legmenőbb traktorok a piacon

agrarszektor.hu
Az agrárszektor.hu is ellátogatott Hódmezővásárhelyre a 25. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra. Felkerestük néhány cég pavilonját és megnéztük ki milyen géppel érkezett a rendezvényre, mik most az újdonságok, és kíváncsiak voltunk arra is, mik a legfőbb szempontok egy gazdánál, amikor traktort vásárol.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A szolnoki telephelyű Magtár Kft. a Steyr tratorok magyarországi forgalmazója. A hódmezővásárhelyi rendezvényen a cég a kisebb, 100 lóerő környéki Steyr traktorral képviseltette magát, a nagyobb Steyr traktorok azonban akár a 313 lóerőt is elérhetik. A kis méretű traktort döntően a 100-200 hektár földterülettel rendelkező gazdáknak ajánlja a cég, ott ugyanis akár már vezérgépként is használható, de a nehezebb szántóföldi munkák elvégzésére is alkalmas lehet. A kiállításon megjelent típus már több éve a piacon van (Steyr Kompakt, Steyr Multi), újítások csak a környezetvédelmi normáknak való megfelelés miatt lesznek majd. Pataki Sebastian, a cég területi képviselője az agrárszektor.hu-nak elmondta, hogy a gazdáknak az ár a legfőbb szempont, amit figyelembe vesznek traktor vásárláskor, fontos még a motor, a váltó, a fogyasztás és a kényelmi berendezések is. A Magtár Kft. nem csak traktorral volt kint az expon, de több az állattenyésztésben is használatos Krone géppel képviseltette magát (kaszák, rendképzők, bálázók, silózók), de láttunk rakodógépet és trágyaszórót is. A cég termékpalettáján ugyanakkor megtalálhatóak Lemken és Sumo talajmunkagépek, Brantner pótkocsik, Dammann permetezők, illetve több öntözésben használatos gép is. 

Mi vár a magyar agráriumra 2018-ban és azután? Milyen kihívást jelenthet a magyar húsiparban az afrikai sertéspestis? Mennyi támogatást fizetnek ki a Vidékfejlesztési Programban? Mire számíthat a szójaágazat 2018-ban? Mit tartogat a gabona-és takarmánypiac számára az idei év? Ha választ akar kapni a hazai agrárium legfontosabb és legaktuálisabb kérdéseire, regisztráljon a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

Az Invest Gépkereskedelmi Kft. pavilonját is megnéztük Hódmezővásárhelyen. A cég a McCormick márka hivatalos és egyedüli magyarországi forgalmazója lett idén. A márka olyan beszállítókkal dolgozik együtt, mint az Iveco és Deutz, amelyek a motort gyártják a traktorokba, vagy a Carraro, amely a hidakat, így mindig biztosítani tudják a megfelelő műszaki tartalmat a gazdák számára. A McCormick márka ugyanakkor szem előtt tartja az üzemanyag és környezetkibocsátási normákat is, valamint fontos szempontnak tartja a felhasználók köré épített belső ergonómiát is. A cégnek hat telephelye van Magyarországon, és országos szervízhálózattal rendelkeznek - tájékoztatta oldalunkat Bán Szabolcs, az Invest termékmenedzsere.

A New Holland márka kizárólagos magyarországi képviselője a komáromi Agrotec Magyarország Kft. A cég pavilonjánál két T7-es traktor volt megtekinthető, ez a közepestől eggyel nagyobb széria. Ez a típus minden birtokméretnek megfelelő lehet, egy kisebb gazdaságnak a nagygépe, egy nagyobb gazdaságnak pedig a kis, illetve közepes gépe lehet. Ez a széria minden környezetvédelmi szempontnak megfelel, az új Európai Uniós szabályozás miatt erre ugyanis mindenképp szükség van. Arra a kérdésünkre, hogy a vevőnek mik a legfontosabb szempontok a traktor vásárláskor, Marottyi Zoltán, a cég területi műszaki vezetője elmondta, hogy mindig az ár-érték arány a legmeghatározóbb, valamint a súly-lóerő arány. Fontos még ugyanakkor a fogyasztás, az üzemeltetés, és a szerviz költség is, valamint, annak gyorsasága és rugalmassága. A cégnél ki volt még állítva egy T6-os New Holland traktor is, illetve a márka betakarítógép palettájáról egy új CX kombájn is. 

A Baján található Dorker Kft. két Deutz-Fahr márkájú német traktorát nézhettük meg a rendezvényen. A nagyobb gép, az ötös széria tagja, ez egy középkategóriás gép és a 100 lóerős traktorokat képviseli a cégnél. Fekete László, a Dorker regionális értékesítési vezetője ezt a típust leginkább a családi gazdaságokba ajánlja, 50-100-200 hektáros területekre. Mivel ez egy kompakt traktor, ezért a kaszálástól kezdve, a kisebb földmunkákon át, akár vontatási feladatokra is használható, így nem csak kertészetekben, de a szántóföldön is hasznát vehetik a gazdák. Egy kisebb Deutz-Fahr traktor is volt a cég pavilonjánál, amit inkább a gyümölcsösökben és a szőlészetekben ajánlott használni. A kisebb traktor ugyanis a fák alatt, illetve a sorok között is könnyedén tud mozogni. A cégnél kiállított mindkét traktor új típus, januártól ugyanis új szabványoknak kell megfelelniük, emellett a motor is megfelel már minden emissziós normának. Fekete Lászlótól is megkérdeztük, hogy milyen szempontokat tart fontosnak egy gazda, amikor traktort választ. Ő is az árat emelte ki, ugyanakkor szerinte az is nagyon fontos, hogy milyen feladatokra szeretné majd használni a vevő a traktort.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?