Brutálisan nagy gépek - Ez a világ tíz legerősebb traktora

agrarszektor.hu
Több mint 690 lóerő a maximális sebessége a világ legerősebbnek tartott traktorának, az amerikai Case IH Steiger/Quadtrac 620-nak. Ezzel a teljesítménnyel a brutális erejű gép még a Porsche 911 GT2 RS elnevezésű sportautót is felülmúlja, de a világ tíz legerősebb traktorának listáján minden gép 610 lóerő feletti maximális teljesítményre képes.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Egy angol portál összeállította a világ tíz legerősebb traktorjának listáját. A www.farminguk.com szerint a rangsor élén az amerikai Case IH Steiger/Quadtrac 620 szerepel, amely képes akár 692 lóerőt is elérni maximális teljesítmény mellett. A listát vezető traktor súlya meghaladja a 24 tonnát, lánchajtást használ, és körülbelül 1900 liter (500 gallon) tartálykapacitással rendelkezik. A szakemberek kimutatták, hogy ez a traktor rendelkezik a legnagyobb vonóhorog, illetve húzóerővel is. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz, mit tartalmaz Magyarország új digitális agrárstratégiája, illetve milyen ezsközöket és technológiákat használhatnak a termelők a precíziós gazdálkodásban? Szó lesz arról, mire kell figyelni a precíziós eszközök beszerzésekor és működtetésekor, illetve melyek azok az előnyök és buktatók, amelyeket mindenképpen érdemes figyelembe venni? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A világ legerősebb traktorai a legszigorúbb üzemi feltételeknek felelnek meg, így képesek dolgozni a legnagyobb szántóföldeken és építési területeken világszerte. Érdekesség azonban, hogy a Case IH Steiger/Quadtrac 620 a több mint 690 lóerejével még a Porsche 911 GT2 RS elnevezésű sportautó teljesítményét is lekörözi.

A legerősebb traktorok listájának második helyezettje a New Holland T9.700, amely 682 lóerős teljesítménye mindössze 10-zel kisebb, mint az első helyezetté. A rangsorban a harmadik helyen a Case IH Steiger / Quadtrac 600 szerepel, amelynek teljesítménye 670 lóerő, súlya pedig 22 tonna. Habár a John Deere 9620RX szintén 670 lóerős teljesítménnyel rendelkezik, mégis lecsúszott a dobogóról, mivel nettó tömege 25 tonna, vagyis 3 tonnával több a harmadik helyezetténél.

A digitalizáció egyre nagyobb léptékben halad előre a mezőgazdaságban, egyre több a teljesen automatizált traktor, amelyek mezőgazdasági célokra kifejlesztett GPS rendszereket használnak. Sok olyan traktor is van már, amelyben a vezető a fülkében túlnyomórészt már csak ellenőrző szerepet tölt be.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02