Tesztpad, ahol 12 méteres vágóasztallal szerelt kombájn is vizsgálható

agrarszektor.hu
22 hónap alatt készült el és 15 millió euróba került az a tesztcentrum, amelyet a közelmúltban adott át a Claas tulajdonosa, Cathrina Claas Mühlhauser a konszern törzshelyén, Harsewinkelben - adta hírül az eilbote-online.com. A tesztállomás Európában egyedülálló paraméterekkel rendelkezik. Célja, hogy idejekorán felfedje a mezőgépek esetleges konstrukciós vagy funkcionális hibáit.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tesztlaborok nagymértékben meggyorsítják a gépek konstrukciós és funkcionális tökéletesítését. A most átadott  épületegyüttesben 13 tesztállomáson képesek vizsgálni és tartós igénybevételeket szimulálni a Claas által gyártott traktorokon, kombájnokon és magajáró szecskázókon. A tesztcellák (állomások) 24 órás üzemben képesek dolgozni, a hét minden napján.

A vizsgálóállomásokon 12 méteres vágóasztallal felszerelt kombájnok is tesztelhetők. A vizsgálópadok, akár 600 tonnás alappal és légrugós csillapításokkal is rendelkeznek. A tesztcentrum felszereltsége Európában is egyedülállónak számít. Az elektronikai laborban a traktorok és magajárógépek teljes elektronikai tesztelését tudják elvégezni. 

Például a gabonakombájnokon 30 vezérlőegység mintegy 50.000-féle funkcióját teszteli a mérőpad automatikusan.

Az épületegyüttesbe 1200 kW hűtési teljesítményt építettek be a gépek termelte hő elvonásához. A csarnok klimatizációja 120 családi háznak megfelelő teljesítményű. Az energiaellátást nagyrészt megújuló energiákból fedezik. A tesztállomások mellett 7000 négyzetméternyi irodahelyiségeket is kialakítottak a vizsgálati eredmények feldolgozását végző munkatársak számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03