Tesztpad, ahol 12 méteres vágóasztallal szerelt kombájn is vizsgálható

agrarszektor.hu
22 hónap alatt készült el és 15 millió euróba került az a tesztcentrum, amelyet a közelmúltban adott át a Claas tulajdonosa, Cathrina Claas Mühlhauser a konszern törzshelyén, Harsewinkelben - adta hírül az eilbote-online.com. A tesztállomás Európában egyedülálló paraméterekkel rendelkezik. Célja, hogy idejekorán felfedje a mezőgépek esetleges konstrukciós vagy funkcionális hibáit.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tesztlaborok nagymértékben meggyorsítják a gépek konstrukciós és funkcionális tökéletesítését. A most átadott  épületegyüttesben 13 tesztállomáson képesek vizsgálni és tartós igénybevételeket szimulálni a Claas által gyártott traktorokon, kombájnokon és magajáró szecskázókon. A tesztcellák (állomások) 24 órás üzemben képesek dolgozni, a hét minden napján.

A vizsgálóállomásokon 12 méteres vágóasztallal felszerelt kombájnok is tesztelhetők. A vizsgálópadok, akár 600 tonnás alappal és légrugós csillapításokkal is rendelkeznek. A tesztcentrum felszereltsége Európában is egyedülállónak számít. Az elektronikai laborban a traktorok és magajárógépek teljes elektronikai tesztelését tudják elvégezni. 

Például a gabonakombájnokon 30 vezérlőegység mintegy 50.000-féle funkcióját teszteli a mérőpad automatikusan.

Az épületegyüttesbe 1200 kW hűtési teljesítményt építettek be a gépek termelte hő elvonásához. A csarnok klimatizációja 120 családi háznak megfelelő teljesítményű. Az energiaellátást nagyrészt megújuló energiákból fedezik. A tesztállomások mellett 7000 négyzetméternyi irodahelyiségeket is kialakítottak a vizsgálati eredmények feldolgozását végző munkatársak számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?