2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Ha a Porsche tervezi, ilyen a traktor - A legmenőbb márkák új dizájnnal

agrarszektor.hu
Az AGCO konszern szerződést kötött a német Porsche Design GmbH-val, hogy tervezze újra az egyes traktormárkáit (Challenger, Fendt, Massey Ferguson, Valtra). A mintegy 10 éve használt formák megújításakor két követelményt határoztak meg.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az AGCO előszöris a márkadizájnok analízisét kérte, a következő lépésben pedig két célt fogalmazott meg a tervezőirodával szemben:

1. Alakítson ki egy egységes platformstratégiát, azaz a külcsín érzékeltesse a közös platformra épülő márkák összetartozását.

2. Határozza neg, hogy mitől egyedi az adott márka, melyek azok a konstrukciótörténeti sajátosságai, amelyek elkülönítik a versenytársaktól, és ezt hangsúlyozza is ki.

Vagyis egyrészt látszania kell a gépeken az összetartozásnak, másrészt meg kell őrizniük a karakterüket. A Porsche Design által bemutatott formatervek az elegánsabb, lekerekített formákat követik, megőrizve az egyes márkák által már korábban bevezetett színkombinációkat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?