Elektromos takarmánykeverő-kiosztó: csendes, füstmentes, de méregdrága

agrarszektor.hu
Gyönyörűek működés közben a Siloking eTruck takarmánykeverő-kiosztó kocsik, amint elegánsan és szinte hangtalanul suhannak a tehenek között. Kapacitási korlátaik és áruk azonban ma még luxusjátékszerré teszik őket a piacon. Maximum 14 köbméter anyagot tudnak egymás után ötször elkészíteni és kiadni, áruk pedig a 32 millió forintot is elérheti.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Siloking 100%-ban elektromosan működő takarmánykeverő-kiosztó kocsicsaládja háromféle (8, 10 és 14 köbméteres) tartállyal készül, melybe akár egy komplett körbála is belefér. A mellsőkerék-meghajtású, hátsó ikerfarkerekeken kormányozható járószerkezetű, bölcső alakú alvázon a két tengely között kapott helyet a csonkakúp alakú tartály, amelyben egy (eTruck 8 és eTruck 10), vagy két (eTruck 14) vertikális kúpos keverőcsiga dolgozik.

A kevert komplex takarmányok a tartályok elején található adagoló szalagokkal a jármű mindkét oldalánkiadhatók. Az alacsonyan elhelyezett vezetőfülke a mellső, hajtott tengely előtt kapott helyet. A járószerkezetet 18 kW, a keverőberendezést 15 kW, a hidraulikus rendszert 3,5 kW teljesítményű, 80 volt névleges feszültségű elektromotorok hajtják meg. A kúpos keverőcsigák 17, 33 és 50 f/min fordulatszámmal üzemeltethetők.

Az eTruck keverő-kiosztó kocsikhoz kétféle (465 Ah-ás, illetve 620 Ah-ás) akkumulátortelep választható. Egy 465 Ah-ás akkus feltöltéssel. min. 5 tartálynyi takarmánykeverék készíthető el és osztható ki. Az akkumulátortelep 5 óra alatt újra tölthető. Az akkutelepek élettartamát a gyártó 5 évben adja meg. A gépek ára 90-100 ezer euró körül mozog, ami hazai viszonylatban egy csúcskategóriás, hagyományos takarmánykeverő-kiosztó kocsi árának a négyszerese.

A hivatalos videó szerint a kocsi 20 km/h-val közlekedhet, kompakt (2,25 m magas és 2,23 m széles), akkumulátora és víztartálya (Aquamatik rendszer) könnyen tölthető, csendes, környezetbarát és litisztult a kezelőfelülete.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?