2021. december 2. csütörtök Melinda, Vivien

Hírek - Gépek

Az oroszok 600 lóerős, csuklós traktorokat raktak össze Versatile-fődarabokból

80 százalékban a kanadai Versatile alkatrészéiből állnak az új RSM 3000-as traktorok, de Rosztovban szerelik össze őket, az alapvetően kombájnjairól ismert Rosztszelmas (RSM) gyárában. Az új traktorok a szántók óriásai lettek, 600 lóerővel húzzák a munkagépeket.
 
 

A Don melletti Rosztovban gyárakkal rendelkező Rosztszelmas, amely a kanadai Buhler cég és a Versatile traktormárka többségi tulajdonosa is, a Versatile csuklós kormányzású nagytraktorok fődarabjaiból Oroszországban szerel össze RSM 3000-es szériájú traktorokat. Emellett nagysorozatban (5000 db/év) gyárt gabonakombájnokat. Az RSM traktorok az orosz piacra készülnek, a kombájnjaikat pedig több európai országban és a tengerentúlon is forgalmazzák.

RSM 3535-ös belülről

A Rosztszelmas az RSM 3000 szériájú traktorait 440 és 583 LE közötti névleges és 466 és 628 LE közötti maximális teljesítménnyel gyártja. A traktorokba Cummins QSX-15 típusú, hathengeres motorokat építenek be, amelyek 1400 f/min fordulatszámon 1992-2542 Nm nyomaték leadására képesek. A traktorokban található Caterpillar gyártmányú powershift sebességváltók 16/4 fokozatban kapcsolhatók, és 40 km/h max. sebesség elérését teszik lehetővé.

A traktorok hidraulikusrendszerét 208 l/min teljesítményű CCLS, szivattyú szolgálja ki, a hátsó függesztő szerkezetük 8400 kg-mal terhelhető. A hátsó TLT-jük 1000 f/min fordulatszámú. A komfortos vezetőfülkéjükben Agrotronic műholdas kommunikáció, telemetrikus, vezeték nélküli adatátvitel, tablet- és okostelefonon-kapcsolat is található. A traktorok 80 százalékban Kanadában gyártott Versatile-részegységekből épülnek fel, 20 százalékban pedig rosztovi alkatrészekből.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó