Ekkorát még biztosan nem láttál: óriási műtrágyaszórót dobott piacra a dán gyártó

agrarszektor.hu
A dán Bredal bemutatta az új K-XE névre keresztelt műtárgyaszóró sorozatát, amely akár 30 méteres fesztávon lesz képes mezőgazdasági meszet szórni, granulált műtrágyát pedig akár 48 méter szélességben is képes lesz kijuttatni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az elsődlegesen meszes és ásványi műtrágyákat kijuttató gépeket gyártó Bredal nemrég mutatta be forradalmi K-XE szériáját, amelyet az új, hat méter széles, kihajtható XE szórófej-résszel szereltek fel. Az XE a "kiterjesztett verzió" rövidítése lesz. Jelen esetben a szórófejet egy hidraulikus, oldalra kihajtható szállítószalag és háromméterenként elhelyezett szórótárcsák egészítik ki.

Ezt a módosított szórófejet a K105-XE, a K135-XE és a K165-XE modellekre lehet majd felszerelni, amelyek mind alkalmasak arra, hogy meszet és műtrágyát is kijuttassanak. Az egységek ezen kívül ISOBUS vezérléssel is rendelkezni fognak, valamint mérlegcellákkal, GPS által irányított részleges lezáróval és oldalsó szabályozóval, valamint GPS-es térképekkel. A különféle méretű mész- és ásványi alapú műtrágyák optimális kiszórásához a szórókorongok nagy választéka áll majd a vásárlók rendelkezésére.

A legnagyobb egység, a K165-XE akár 25 tonnányi meszet is elbír, de mindhárom XE-modell képes a 2,2 tonna/perces kijuttatásra. Az akár 30 méteres kijuttatásnak köszönhetően még akkor is lehet majd ezekkel a műtrágyaszórókkal meszet kijuttatni, amikor a növények már fejlődésnek indultak. Anders Buhl, a Bredal igazgatója elmondta, hogy ezzel megnő az az időszak, amíg ki lehet juttatni a meszet a földekre, ami azt eredményezi majd, hogy a gazdák jobban ki tudják majd használni a kapacitásaikat. Az XE műtrágyaszórókkal a karbamid (urea) nitrogénalapú műtrágyákat akár 40 méteres szélességben kijuttathatják majd a gazdák.

A Bredal a 2017-es Agritechnica kiállításon mutatta be az új típusú műtrágyaszórók koncepcióját, és azt állították, komoly érdeklődés mutatkozott a termékre. A sorozatgyártás előtti első modellek már működnek, de a legújabb megoldásokkal felszerelt modellekre 2020 áprilisától vesz majd fel rendeléseket a cég.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03