2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Gépek

Elkészült a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégia

Elkészült a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégia, mely lényege, hogy összehangolja a környezetvédelem, a versenyképesség és a foglalkoztatás terén kitűzött célokat.
 
 

Támogatja az úgynevezett ökológiai lábnyom (a fogyasztás teljes biológiai eredetű forrásának megtermeléséhez és hulladékának feldolgozásához szükséges biológiailag aktív földterület és vízfelület nagyságának) csökkentésére, a természeti erőforrások megőrzésére és a fenntarthatóság növelésére létrehozott új technológiákat.

A környezetvédelem ügyét központi politikai kérdésként kell kezelni, környezetvédelmi ipart kell létrehozni, amely növeli a foglalkoztatást, az ország versenyképességét, hangsúlyozza a környezetkímélő megoldásokat, az energiahatékonyságot.
A környezetbarát módszerekkel dolgozó vállalatok a stratégia tervei szerint jelentős versenyelőnyt élvezhetnek. Mindez együttvéve Magyarország népességének egészségi állapotára is jótékony hatással lehet. 

Az Európai Unió tavaly nyáron indította el a válságból kilábalást segítő Európa 2020 stratégiát, amelynek három fő része: az innováció- és tudásalapú-, a fenntartható-, illetve a befogadó növekedés területe. 

A reformprogramot - amely tartalmazza a Nemzeti Környezettechnológiai Innovációs Stratégiát is - április 15-én nyújtotta be a kormány az Európai Bizottságnak, ez a következő évtized fő irányvonalát nagyban befolyásolhatja - írja a kormány.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!