Elkészült: harmadik telephelyét avatta fel a magyar mezőgazdasági gépforgalmazó

Elkészült: harmadik telephelyét avatta fel a magyar mezőgazdasági gépforgalmazó

MTI
Átadták a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyét hétfőn. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a beruházás jelentőségét jelzi, hogy tavaly a mezőgazdasági beruházásokon belül a gazdák az erőgépek beszerzésére költötték a legtöbbet.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nagy István kiemelte, az egyéni és társas vállalkozások 2019-ben 180,7 milliárd forintért vásároltak új gépeket, ami az előző évhez képest 3%-os növekedés. A mezőgazdasági gépberuházások összértékének 56%-át az erőgépek beszerzése tette ki, a teljes értékesítésen belül a traktorok 34%-os arányt képviselnek.

Muhari Béla, a Royal Traktor Zrt. vezérigazgatója elmondta, 20 új munkahely jön létre a telephelyen, ahol a tervek között szerepel értékesítési képzések indítása. A vezérigazgató rámutatott, a koronavírus-járvány ráirányította a figyelmet az agrárágazat stratégiai jelentőségére, hiszen folyamatosan ellátták feladatukat a benne dolgozók a járvány idején is. Muhari Béla azt is kiemelte, hogy az új traktorok vásárlását az agrártárca a Vidékfejlesztési Program forrásaiból támogatta, a több mint 3 ezer eladott traktor a bővülő értékesítés legnagyobb hányadát tette ki. Mint mondta, a kedvező kamat- és finanszírozási környezet, a kedvezményes hitelprogramok, a munkaerőhiány hatására az agrárberuházások további növekedése várható.

Muhari Béla beszélt arról is, hogy a cég a Belarus MTZ erőgépek első számú forgalmazója valamint a lengyel Farmtrac Tractors Europe erőgépek kizárólagos magyarországi forgalmazója, csaknem 70 külföldi gyártó szerződött partnere. A Royal Traktor Zrt. kimagasló üzleti sikert ért el, hiszen 2018-ban kétszáz eladott traktorral az erőgép-értékesítés a duplájára növekedett egy év alatt és a növekedés ezt követően is folytatódott.

Nagy István úgy fogalmazott, hogy a magyar mezőgazdaság korszakváltás küszöbéhez ért, a jövő pedig az agrármodernizáció és az agrárdigitalizáció. Muhari Béla pedig elmondta, hogy a pápai telephelyre mintegy 30 darab traktort szállítottak. A telephelyen 20 új munkahely jön létre, ahol a tervek között szerepel értékesítési képzések indítása. A cég vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a cég tulajdonában több mint 80 traktor van a pápai, kecskeméti és mátészalkai telephelyeken. A következő telephely megvalósítását Kaposváron tervezik még ebben az évben. A cégcsoport árbevétele az elmúlt évben meghaladta a kétmilliárd forintot, az eredmény pedig 100 millió forint felett volt

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43