2021. szeptember 28. kedd Vencel

Hírek - Gépek

Gyomirtás felsőfokon: ez a gép óriási fordulatot hozhat a gazok ellen vívott harcban

Közös projektbe kezdett az ausztrál Nufarm és a német a Crop.Zone, hogy 2021-ben a legnagyobb európai piacokat is megismertesse a hibrid gyomirtási megoldásokkal. Az együttműködéssel kifejlesztett eszköz elektromosságot, valamint egy áramot vezető folyadékot használ a gyomtalanításra.
 
 

A Nufarm és a Crop.Zone elmondása szerint a kémiai és a mechanikai eljárások kombinálásával új, fenntartható módszert alkottak meg a gyomirtásra. A növényeket először egy szabályozott, szerves és az elektromosságot vezető folyadékkal előkezelik, majd áramot vezetnek beléjük. Az együttműködő vállalatok szerint a gazdák így a hagyományos megoldásoknál nagyobb hatékonysággal és alacsonyabb energiafelhasználással gyomtalaníthatnak a földjeiken, írta meg a Future Farming.

A Nufarm egy ausztrál nagyvállalat, ami vetőmagok és növényvédő szerek fejlesztésével foglalkozik, a Crop.Zone pedig egy német mezőgazdasági-technológiai start-up. Az általuk létrehozott elektrofizikai gyomirtó berendezést a traktor első és hátsó erőleadó tengelyeire kell rákapcsolni. A berendezés a maximális 4 km/h-s sebesség mellett óránként 3 hektárnyi területet tud lefedni. A speciális folyadékot kijuttató permetező és a gyomirtó 8 méteres hatótávolsággal rendelkezik.

Hildo Brilleman, a Nufarm európai ügyekért felelős regionális vezetője elmondta, hogy az új technológia izgalmas innovációt jelent a növényvédelemben. A megoldás lehetővé teszi számukra, hogy a bevált kémiai megoldások mellett egy új opciót kínáljanak az ügyfeleknek, ráadásul versenyképes áron. Különösen fontos lehet ez azoknál a növényeknél, amelyeknél egyre kevesebb opció áll nyitva a vegyszeres gyomirtásra, és amelyek alternatív technológiákat igényelnek.

Az új eljárással működő berendezés először Németországban és a Benelux-államokban lesz elérhető a gazdák számára, 2021-ben.

(A cikkben felhasznált képek és videók a Crop.Zone tulajdonát képzik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu