2020. október 25. vasárnap Blanka, Bianka

Hírek - Gépek

Hivatalos: ezek most a legmenőbb LEGO traktorok Magyarországon

Az már nem újdonság, hogy az emberi és állati szépségversenyek mintájára vannak traktor szépségversenyek is. Az idei AGROmashEXPO-n azonban a Profi Mezőgazdasági Gépmagazin, az Agrotrend, az Agrárvilág és a Szeretem a traktort Facebook-csoport együttműködésével megtartották Magyarország első LEGO traktor szépségversenyét.
 
 

Új programmal bővült az AGROmashEXPO kínálata. 2020. január 24-én, pénteken itt rendezték meg az ország első LEGO traktor szépségversenyét, amelyet azzal a céllal hirdetett meg a Profi magazin, az Agrotrend és az Agrárvilág, hogy a fiatalabbak és a lélekben örökké fiatalok is összemérhessék magukat traktortervezés és -építés terén.


A mezőny (Fotó: Szedlák Levente)

Az első ilyen versenyen végül ketten indultak, de ez a két versenyző olyan színvonalú munkákat tett le az asztalra, hogy az mindenképpen elismerést érdemel. Két tökéletesen felismerhető, távirányítható és kormányozható, minden apró részletében realisztikus alkotás került bemutatásra, egy Dutra és egy Lamborghini, amelyek ténylegesen is mérnöki precizitással készültek.

A Dutra (Fotó: Szedlák Levente)

Hosszas mérlegelés után Mátrai Zoltán, az agronline Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke úgy határozott, hogy nem lehet eldönteni, hogy a két jármű közül melyik a szebb és az innovatívabb, ezért mindkét versenyzőt, Gál Balázst és Hegedűs Norbertet is győztesnek kiáltotta ki, és értékes nyereményeket osztott ki közöttük. Mátrai Zoltán kifejezte azon reményét, hogy a mostani győztesek sikerén felbuzdulva jövőre már jóval többen mérettetik meg magukat a második LEGO traktor szépségversenyen.

A Lamborghini (Fotó: Szedlák Levente)

A két fiatal elárulta, hogy az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának hallgatói, így a mérnöki szemléletet onnan, a LEGO játékok iránti feltétlen szeretetet pedig gyermekkorukból hozták magukkal. Arra a kérdésre, hogy mennyi idő megépíteni egy ilyen traktort, a válaszok a két naptól az egy évig terjedtek, annak függvényében, hogy mennyi szabadideje van rá az embernek.

Gál Balázs és Hegedűs Norbert (Fotó: Szedlák Levente)

Ezúton is gratulálunk tehát az ifjú tehetségeknek, és reméljük, jövőre a II. LEGO traktor szépségversenyen is megcsillogtatják majd képességeiket!

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu