2021. április 19. hétfő Emma

Hírek - Gépek

Így menthetik meg drónokkal a beteg állatokat (videó)

Infravörös kamerával felszerelt bárányfigyelő és -mentő drónt fejlesztett ki egy ausztrál cég. Az új eszköz alkalmas arra, hogy megfigyeljék az elléseket és a beteg állatokat.
 
 

Egy ausztrál kutatócég olyan drónt fejlesztett ki, amely gakorlatilag "mentőautóként" működik a bárányok számára - írja a dronebelow.com. A drónt főként az ellési időszakban használható fel. A kifejlesztés legfőbb oka, hogy az ausztrál gazdaságokban körülbelül 8 százalék a bárányok halálozási aránya. Ha figyelembe vesszük, hogy egy bárány átlagos eladási ára ma 150 dollár, azaz több mint 30 ezer forint, akkor egy átlagos farm mintegy 50 ezer dollárt, vagyis több mint 10 millió forintnak megfelelő bevételt veszíthet évente. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, a siófoki Agrárszektor Konferencia november 28-29-én! A konferencia egyik kiemelt témája lesz az egyre több gazdaságban hódító precíziós gazdálkodás, szó lesz az előnyeiről és buktatóiról egyaránt, de a témáról szervezett kerekasztal-beszélgetés résztvevő szakértők azt is megvitatják majd, mi alapján érdemes dönteni a precíziós eszközök bevezetésekor? Ne hagyja ki a számos további jelentős agrártémát felvonultató kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A drónt infravörös kamerával szerelték fel, amely a különböző felületek hőmérsékletének megkülönböztetésére is alkalmas. Az új eszköz így nem csak az ellési időszakban használható fel, hanem a beteg állatok diagnosztizálásánál is. Ha a gazdaságokban időben észreveszik a beteg állatokat, az állategészségügyi kezeléseket is gyorsabban kezdhetik meg.

A drónról az alábbi videó készült: 

 

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu