2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Gépek

Ötletes megoldás: gépkölcsönző applikáció gazdáknak

Az Über-hez hasonló applikációt fejlesztett indiai kormány a mezőgazdasági felszerelések bérlésére. A Custom Hiring Center (CHC) Farm Machinery alkalmazást az ország mezőgazdaságért és gazdálkodói jólétért felelős minisztere, Narenda Singh Tomar élesítette. Az applikáció létrejöttének oka az volt, hogy számos gazdálkodó jelezte a kormány felé, hogy a legtöbb mezőgazdasági berendezés megvásárolhatatlanul drága számukra.
 
 

Az új mobilos applikáció segítségével a gazdáknak lehetőségük nyílik csúcskategóriás mezőgazdasági berendezések bérlésére, azok tényleges piaci árának töredékéért, amivel időt és energiát takaríthatnak meg, és növelhetik a termelékenységüket. Narenda Singh Tomar elmondta, hogy a CHC Farming Machinery alkalmazással a gazdák az egymástól legfeljebb 100 kilométeres távolságban létrehozott CHC központokból kiválaszthatják és megrendelhetik az éppen szükséges gépet vagy felszerelést. Ezzel a kormányzat reményei szerint a gazdák megfizethető áron juthatnak majd hozzá a modern mezőgazdasági technológiához.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Mostanra több mint 38 ezer ilyen CHC központ található Indiában, amelyek mind elérhetőek ezzel az új mobilos technológiával, ami ugyanazon a közösségi elven működik, mint például az Über. A miniszter elmondása szerint a CHC központok évente 250 ezer mezőgazdasági felszerelést kölcsönöznek a környékbeli gazdáknak. Az applikációra már regisztrálhatnak a gazdálkodók, gazdasági társaságok és a központokat üzemeltető vállalkozók is. Mostanáig majdnem 27 ezer CHC központ regisztrálta magát az alkalmazásra, ezzel 100 ezernél is több felszerelést bocsátva bérlők rendelkezésére.

A rendszer működési alapelve az, hogy a gazdálkodó a regisztráció során megadja a nevét, a címét és a telefonszámát, majd megnézi a rendszerben, hogy a környező 5, 20 vagy 50 kilométeren belül van-e ebből az eszközből, és ha igen, mennyiért kölcsönözhető. Ha egy specifikus időpontban és helyen lenne szüksége a berendezésre, ezt is jelölheti a foglalás során. Az applikáció egy kétoldalú értékelési rendszert is tartalmaz, így a tranzakciókban résztvevők pontos információk alapján hozhatnak majd döntéseket.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu