Zseniális: ilyen traktorral műtrágyáznak a profi osztrák gazdák

Zseniális: ilyen traktorral műtrágyáznak a profi osztrák gazdák

agrarszektor.hu
Az osztrák APV Technische Produkte nevű gépgyártó kifejlesztett egy olyan, pumpával és szórófejekkel ellátott külső tartályt, amelyet traktorok elejére, vagy a különféle felszerelések hátuljára lehet rögzíteni. Az új modell az LF 600 M1 nevet kapta.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az osztrák APV Technische Produkte kifejlesztett egy LF 600 M1 névre keresztelt külső tartályt, amelyet trakorok elejére lehet felszerelni. A tartály, valamint a hozzá tartozó pumpa és a szórófejek lehetővé teszik a jármű kezelőjének, hogy különféle folyadékokat, például folyékony műtrágyákat vagy gombaölő szereket juttasson a földbe a vetés, vagy más talajműveletek során, írta meg a Future Farming.

Az LF 600 M1 tartályának űrtartalma 600 liter, a pumpa pedig 20 liter/perc teljesítményre képes. A felszereléshez tartozik egy vezérlőegység, egy áramlásmérő és a szükséges kábelek. A csomag magában foglal még egy 25 literes kis tartályt a tiszta víz számára, egy szitaszűrőt, egy keverőt és ledes világítást. Az eszköz 12 Voltos feszültséggel működik, és az 1-es, valamint a 2-es kategóriájú elülső kapcsolódási pontokra lehet felszerelni, de a traktor hátulsó részéhez is képes kapcsolódni, emellett bizonyos felszerelésekre is rögzíthető lesz.

A folyadékok kijuttatásához szükség van továbbá egy elosztófejre is. Ezek külön rendelhetőek 12, 24, 36 vagy 48 kimenettel, ezekhez vezetékkel és szórófejjel. A kimenetek igény szerint lezárhatóak kupakokkal, így az aktív szórófejek száma 2-48 között változhat. A vezérlőegység használható arra is, hogy a traktor kezelője az áramlásmérő helyett a jármű sebessége alapján szabályozza a kijuttatási sebességet. Ehhez viszont olyan optikai szenzorokra lesz szükség, amelyek szintén az APV-től rendelhetőek meg. Ez a konfiguráció viszont lehetővé teszi azt is, hogy az LF 600 M1 automatikusan ki- és bekapcsoljon a fordulások során.

Az APV Technische Produkte az LF 600 M1-es modellt 5 ezer eurós (1,7 millió forintos) áron dobta piacra. A 48 kimenetes elosztófej ára ezen felül körülbelül 1000 euró (nagyjából 345 ezer forint) még.

(Címlapkép forrása: APV Technische Produkte)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03