Elképesztő: ki nem találnád, mire használná fel a kukoricát ez a magyar cég

Elképesztő: ki nem találnád, mire használná fel a kukoricát ez a magyar cég

agrarszektor.hu
Nyilvános részvénykibocsátást tervez novemberben a Civita Group Zrt., a lépésnek kettős célja van: egyrészt a cég dinamikus fejlődését még tovább gyorsítani, hiszen egy tőzsdei forrásbevonásnál a tervezett fejlesztéseket hamarabb tudják megcsinálni, mint organikusan, a maguk által megtermelt pénzből visszaforgatva. Annak ugyanis van egy kifutása, és kiszámolták, hogy egy ilyen tőkebevonással (amit 5-6 év alatt terveznek megvalósítani), ezt az időszakot 2 évre le tudják rövidíteni. Nyersanyag és alapanyag-feldolgozóként az egyetlen élelmiszergyártó lesznek a Budapesti Értéktőzsdén.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Civita Group Zrt. fő tevékenysége a kukoricafeldolgozás, a piacvezető kukoricamalmot üzemeltető vállalkozást korszerű kukoricaolaj- és tésztaüzem teszi teljessé, és mindhárom üzletágban számos új termékötlettel rendelkezdnek - írja közleményében a cég. Most éppen ehetőtányér-üzemet építenek, de vannak további és minden esetben kukorica-bázisú, magas hozzáadott értékű élelmiszer-ötleteik is. A társaság olyan réspiacra termel, ahol a lisztérzékeny embereknek akarnak teljes értékű életet kínálni, hogy ne járjon semmilyen lemondással az, ha valakinek olyan diétát kell tartania, amelynek során nem ehet búzalisztes termékeket. A Monostorpályiban működő cég számára komoly helyzeti előnyt jelent az, hogy ez az ország legjobb kukoricatermő-területe. A kiváló alapanyag jó kezekben feldolgozva (adalék és vegyszer nélkül) megtartja ezeket az egyedülálló beltartalmi értékeket - árulta el Vaszkó Gábor vezérigazgatótól.

A szakember szerint a vállalatcsoport számára válságálló üzleti modellt jelent a kukorica. Fontosnak tartják, hogy a tőkelekötési programjuk minél előbb fusson le, hiszen akkor előbb is fog úgymond "termőre fordulni". A Civita Group - mely rövid ellátási lánccal dolgozik - Magyarország egyik legnagyobb kukorica-feldolgozója az élelmiszergyártók között, portfóliójuk a bébiételtől az ehető tányérig terjed. Annak idején egy piaci rést próbáltak meg betömni a gluténmentes tészták gyártásával, és a műanyag tányérok és poharak betiltására reagálva született meg náluk a kukoricából készült tányér és pohár ötlete.

Vaszkó Gábor vezérigazgató úgy véli, hogy a kukoricában rejlő lehetőségek kihasználásával tőzsdeéretté vált a Civita-csoport. Az, hogy a vállalkozás 50 kilométeres körzetéből szerzik be az alapanyagot, számottevő versenyelőnyt hordoz számukra. A koronavírus-járvány során a lezárások miatt ez a termelési szerkezet még inkább felértékelődött. A pandémia idején ők voltak az egyetlen feldolgozó üzem az országban, amely mindenféle fennakadás nélkül vészelte át a járványos időszakot. A kukoricát 7 ezer hektárról szállítják az üzembe, és a termelői körük is régóta nagyrészt változatlan. A tőzsdére tartó vállalkozást jól szervezett cégstruktúra jellemzi, ha valaki (legyen bár vezető vagy beosztott) kiesik a termelési láncból, van, aki pótolja.

A kkv-szektor érdeklődő tagjai számára korábban a BÉT Mentorprogramot indított, amit a londoni, valamint a milánói tőzsdével közösen szerveztek meg, és amelyen Vaszkó Gábor, a Civita Group Zrt. vezérigazgatója is részt vett. Az Elit képzés keretében az előadók olyan naprakész pénzügyi ismeretekkel látták el a tőkebevonást fontolgató menedzsereket, hogy képessé tudják tenni a cégüket a külső befektetők fogadására. Ezeken a lépcsőfokokon a Civita-csoport is végigment. A novemberi részvénykibocsátás során nem eladni akarnak a cégből, hanem a saját mellé plusz tőkét bevonni. És ebből a tőkéből (többszörös tőkeáttéttel) fogják megtöbbszörözni a befektetett pénzt, amihez ugyanekkora összegű bankhitelt és állami támogatást is be tudnak vonni.

(Címlapkép forrása: Civita Group Zrt.)

NEKED AJÁNLJUK
Vészesen fogy a Föld vízkészlete
Fenntarthatóság

Vészesen fogy a Föld vízkészlete

Magyarország szerencsés adottságainak köszönhetően jó minőségű vízkészletekben gazdag, de fontos lenne megtartani a vizeket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?