Megalakult a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság: Jakab István az elnöke

MTI
A gazdák számára elérhető támogatások megismertetése, az adminisztráció megkönnyítése, valamint a fiatalok számára az agráriumban rejlő lehetőségek tájékoztatása érdekében megalakult a Nemzeti Agrár-tanácsadási Bizottság (NATAB) hétfőn a Parlamentben - közölte az Agárminisztérium (AM) hétfőn az MTI-vel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A NATAB a magyar agrárium minden szintjét képviseli. A testület javaslattevő, véleményező jogkörrel segíti a mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadással összefüggő hatósági munkát. A bizottság tagjait Nagy István, agrárminiszter nevezi ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) javaslatára, a NATAB elnöki tisztségét pedig Jakab István tölti be.

Forrás: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Nagy István kiemelte, az Agárminisztérium mindent megtesz azért, hogy az agrárium megújuláshoz szükséges eszközöket és feltételeket biztosítsa. Példaként említette, hogy bevezették a Digitális jólét programot, és még az idén elindulhat a Digitális agrárstratéga. A fiatalok bevonása érdekében pedig már folyamatban van egy generációváltás elősegítését célzó szakpolitikai program kidolgozása. Ugyanakkor nagy hangsúlyt fektetetnek a szakképzésre is, amely a tárca számára kiemelten fontos, ugyanis az AM jelenleg a harmadik legnagyobb intézményfenntartó a szakképzés rendszerében. Az agrárminiszter elmondta: "az intézkedések csak akkor lehetnek valóban eredményesek, ha képesek vagyunk átadni az információkat: ha segítünk eligazodni a gazdáknak a támogatások világában, megkönnyítjük az adminisztrációt, és megfelelően tájékoztatjuk a fiatalokat az agráriumban rejlő lehetőségekről." 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03