Szélsebesen terjednek a high-tech módszerek a kertészetekben

agrarszektor.hu
Az egészséges palánta előállításához hatalmas odafigyelésre van szükség a kertész részéről, és a megfelelő palántanevelési időszak teljes mértékben megalapozza a későbbi minőséget. A természeti adottságok kihasználásán túl a megfelelő technológiák alkalmazása is elengedhetetlen egy kiváló palánta előállításához.

A hidrokultúrás növénytermesztés, vagyis a hidroponika a "növénytartás" technológiájának változásai során egyre nagyobb teret hódít a kertészetben. A módszer lényege abban rejlik, hogy a növény, növénykezdemény nem a földben növekszik, hanem tápoldatban, vagy tápoldattal rendszeresen átjárt anyagban fejlődik. Ez az eljárás egyáltalán nem tekinthető újkeletűnek, mert már az ókorban is foglalkoztak ezzel a technológiával.

Míg a talajban növekvő palánta saját energiáinak jó részét a gyökérzete fejlesztésére fordítaná, hogy minél több tápanyagot szívjon magában a földből, addig a hidroponikával termesztett növény gyökérzete számára biztosított az igényeinek megfelelő mennyiségű tápoldat. Így minden energiáját növekedésre, gyarapodásra tudja felhasználni - hívják fel a figyelmet az Árpád-Agrár Zrt. szakemberei.

Vagyis a hidrokultúrás termesztés segítségével lényegesen kisebb helyen, lényegesen kevesebb idő alatt érhetjük el ugyanazt az eredményt

sőt, mivel minden körülmény az adott palánta egyedi igényei szerint van kialakítva, akár még kedvezőbbet is, mint a hagyományos növénytermesztés során.Gyökérközegként pedig az egyik legnépszerűbb, bazaltból és mészkőből álló kőgyapotot, és a kókuszdió megőrölt héjából készülő, teljes mértékben organikus kókuszrostot is használják.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?