Egyszerű és nagyszerű: víztakarékos megoldás fillérekből (videó)

agrarszektor.hu
Készítsünk otthon olcsón, fillérekből víztakarékos öntözőt virágágyásunkba. Egyszerűen elkészíthető, és néhány agyagcseréppel megvalósítható tippet mutatunk most.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Első lépésként szerezünk be néhány agyagcserepet, lehetőleg olyat, amelynek az alja nem szögletes, hanem gömbölyű. Ezután mindegyik cserépbe két sorban fúrjunk lyukakat, lehetőleg közel a cserép aljához. A fúrást a legegyszerűbben úgy valósíthatjuk meg, ha mindegyik cserepet nyílásával lefelé fordítva a földre helyezzük, lábunkkal megtámasztjuk, mert így biztosan stabilan maradnak majd a fúrás során. 

Ha elkészültek a kifúrt cserepeink, ássunk annyi gödröt a virágoskertünkben, ahány cserepünk van, lehetőleg minél közelebb a növényekhez. A lyukak olyan mélyek legyenek, hogy a cserép teljesen beleférjen, és körülbelül 1-2 centiméter maradjon a földfelszín felett. Ássuk be a cserepeket a földbe, és törekedjünk arra, hogy a fúrt lyukak teljesen a gödör alján, jól "elföldelve" legyenek. Vigyázzunk, hogy a cserepek nyílását nehogy beássuk, ugyanis szükségünk lesz rájuk.

Ha ezzel megvagyunk, nincs más dolgunk, mint körülbelül a háromnegyedéig megtölteni vízzel az összes cserepet. Pár nap múlva a víz szépen lassan beszivárog majd a földbe, a növényeink közé. Ha elfogyott a víz a cserepekből, ismételjük meg a műveletet, és töltsük meg a cserepeket újra. Ha ez a víz is elfolyt, nézzük meg, sikeres volt-e a víztakarékos öntözőnk. Ha ugyanis leásunk kicsit a földbe kezünkkel, érezni fogjuk, hogy bizony nedves a föld a virágágyásunkban, vagyis a víz folyamatosan eljut majd virágainkhoz, és nem folyik el feleslegesen. Ez a módszer emellett még kiváló az esővíz gyűjtésére és hasznosítására is. 

Cikkünk ötletét egy szuper videó adta, amelyben pontosan nyomon követhetjük a módszer alkalmazását. A videóért köszönet a szerzőnek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?