A téli fagy nem játék: ezt kell tenned a talajjal, ha jövőre bőséges termést akarsz

agrarszektor.hu
Ahhoz, hogy kertünk talaja jövő tavasszal frissen és egészségesen várja a bele kerülő növényeket, már most fel kell rá készítenünk. A téli fagyok ugyanis rendesen megedzik majd a földet, és ha azt szeretnénk, hogy a növények sok termést hozzanak, akad néhány teendőnk a következő hetekben.

Akad feladat most is a kertben, ha azt akarjuk, hogy jövő tavasszal frissen ébredjen a kert és a talaj, és bőven legyen termésünk is. Szeptemberben már elég sok veteményeságy üresen áll, így ezeket érdemes már most felásni vagy kultivátorral mélyen fellazítani. Ez alól csak a nagyon laza homoktalajok képeznek kivételt, mert ezeket a téli szelek a megművelés után károsíthatják. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A megművelt talajokat célszerű takarással védeni az átfagyás ellen, amire kiválóan alkalmas a félig érett komposzt, a rostos tőzeg, valamint a lehullott levelek. Ha ezek a szükséges mértékben nem állnak rendelkezésre, akkor az átlyuggatott fekete fólia is megfelel. 

A kertben lévő díszfák, cserjék és gyümölcsfák lombjának sárgulása már most elkezdődött, ezek a levelek azonban nem értéktelenek, és felesleges zsákba tennünk, vagy elégetnünk őket. A lehullott leveleket érdemes összegyűjteni, és vagy a komposztálóba rakni, vagy pedig a fagyérzékeny növények téli takarására felhasználni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?