Szupergyorsan növő zöldségek, amelyek bárhol megteremnek

agrarszektor.hu
Nem mindenkinek van elég türelme a kertészkedéshez, és sokan képtelen kivárni, amíg egy-egy zöldség beérik. Nem kell azonban lemondaniuk nekik sem az ültetés és növénygondozás öröméről, akadnak ugyanis olyan zöldségek, amelyek nagyon rövid idő alatt termést hoznak, és akár néhány hét alatt teljesen kifejlődnek. Összegyűjtöttük a 7 leggyorsabban növekvő, és akár a teraszon egy cserépben is felnevelhető zöldséget.

1. Saláták

Ha nagyon gyorsan növő zöldséget szeretnénk ültetni, akkor az egyik legjobb megoldás a különböző salátafélék. Nem csak nagyon egészségesek, de folyamatosan szüretelhetjük róluk a leveleket, és sokáig friss zöldséggel látnak el minket - írja a balconygardenweb.com.

2. Rukkola

A rukkola egy nagyon gyorsan növő levélzöldség, az első betakarításig mindössze 20-21 napot kell várnunk. Az ablakban egy nagyobb cserépben tartva sokáig ellátnak minket zölddel, és ehhez mindössze elegendő fényre és nedvességre van szükségük. 

3. Spenót

A spenót azon zöldségek egyike, amelyeket árnyékban és napfényben egyaránt lehet termeszteni. Könnyen növekszik cserépbe, de akár beltérben is ültethetjük egy naposabb ablakpárkányon tartva. Ha cserépbe ültetünk spenótot, akkor mindössze arra figyeljünk, hogy legalább 15-20 centiméter mély legyen az edényünk, és mindig használjunk szerves anyagokban gazdag földkeveréket. 

4. Retek

A retek az egyik leggyorsabban növekvő zöldség, ráadásul cserépben is könnyen termeszthető. Körülbelül 12 centiméter mély cserépbe ültessük, és néhány héten belül már készen áll majd növényünk a betakarításra.

5. Zöldhagyma

A zöldhagyma nagyon egyszerűen termeszthető kis helyen is, mint például egy ablakpárkány, mert szűk helyről is ellát majd minket elegendő zölddel. A zöldhagyma szárát már 3-4 hét után lehet szedni.

6. Zöldborsó

A zöldborsó már az ültetés után 2 hónappal betakarítóható. Ráadásul ha megfelelő fajtát választunk, és a termesztési körülmények is optimálisak, akkor zöldborsót még cserépben is tudunk nevelni, akár a teraszon is.

7. Kelkáposzta

Sokan nem is gondolnák, de bizony a kelkáposzta is nagyon gyorsan nő, viszont érdemes inkább tavasszal vagy ősszel ültetnünk. A kelkáposzta ugyanis habár elviseli a minimális mennyiségű meleget, de a legjobb ízeket akkor produkálja, amikor kicsit lehűl a levegő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Találkozzunk június 8-án Balatonfüreden!
BUDAPEST - Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!
Ingyenes rendezvény június 6-án!
EZT OLVASTAD MÁR?