2022. október 2. vasárnap Petra

Zseniális találmány kertészeknek: ezt bárki elkészítheti otthon is

agrarszektor.hu
A komposzt készítése, illetve maga a komposztálás kezd egyre népszerűbb lenni Magyarországon is. Nem véletlenül, hiszen ez az egyik legjobb módja annak, hogy a különböző szerves hulladékoktól megszabaduljunk, ráadásul a növényeink is jól járnak vele. A komposztálás nem bonyolult folyamat, néhány dologra azonban nem árt odafigyelni ahhoz, hogy tökéletes komposztot kapjunk. Ezért alkothatta meg egy férfi azt az otthon is elkészíthető rostát, amellyel pofonegyszerűen apró szeművé lehet szitálni a komposztot.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A komposztálás egyre népszerűbb Magyarországon is, ráadásul nem csak a kertészkedés szerelmeseinek, de a pusztán kertes házban élőknek is megéri belevágni. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a különböző szerves hulladékoktól úgy, hogy a növényeink is jól járjanak. A komposztálás során nem árt néhány dologra odafigyelnünk, ha azonban elkészül a jó minőségű komposztunk, érdemes azt átszitálnunk annak érdekében, hogy megszabaduljunk a nagyobb daraboktól, mielőtt kijuttatnánk kertünkbe. 

Egy Facebook-csoportban találtuk azt a videót, amelyen egy férfi házi készítésű rostán szitálja át az elkészült komposztot. Jól látszik, hogy a szerkezet szinte minden eleme könnyen elérhető, és valóban nagyon hatékony eszközt lehet így építeni otthon is. A hálós hengerhez lehet használni akár kiszuperált vaságy sodronyát is, de a mosógép dobja is megfelelő lehet. Ráadásul nem elég, hogy lesz egy finom szemcséjű komposztunk, amit kijuttathatunk a növényeinkre, azok a darabok, amelyek nem mentek át a rostán, visszakerülhetnek a komposztba, így semmi nem végzi a szemétben. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34