Filléres trükk, ami tényleg működik: így készíts házi növekedésserkentőt a növényeknek

Filléres trükk, ami tényleg működik: így készíts házi növekedésserkentőt a növényeknek

agrarszektor.hu
Gyökereztető hormonokat a legtöbben azért használnak, mert segítik a gyökérképződést, valamint a növények növekedését, emellett megvédik őket a számtalan gombás és baktériumos megbetegedéstől. Sokan bolti, szintetikus hormonokat használnak, pedig léteznek olcsó, környezetbarát megoldások is, az egyik ilyen az aloe vera, amelyből könnyedén készíthetünk házi növekedésserkentőt növényeink számára.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az aloe verát nemcsak szobanövényként hasznosíthatjuk, de kitűnően alkalmazható gyökereztető hormonként is. Ráadásul így fillérekből készíthetünk növényeink számára növekedésserkentőt, és a bolti, szintetikus szerek helyett környezetbarát módon gyökereztethetjük kedvenceinket - írja a balconygardenweb.com. 

Mi az a gyökereztető hormon és mi a jelentősége?

Gyökereztető hormont a legtöbben a növények szaporítása során használnak azzal a céllal, hogy segítsék a gyökérképződést, illetve a növények növekedését, emellett védjék a őket a különböző gombás és baktériumos megbetegedésektől. Ezt a növekedésserkentő hormont szárról történő szaporítás és oltás során is érdemes használni, ráadásul segít abban, hogy a szaporítás, illetve ültetés ne érje sokként a növényeket.

Az aloe vera, mint gyökereztető hormon

Az olyan gyökereztető hormonok, mint például az aloe vera, azért jó választás, mert költséghatékony és környezetbarát alternatívát jelentenek a bolti, szintetikus növekedésserkentőkkel szemben. Az aloe vera emellett A-, C-, E- és B2-vitamint, magnéziumot, aminosavakat, kalciumot, cinket, ásványi anyagokat és enzimeket is tartalmaz, amelyek mindegyike segíti a gyökérfejlődést, a sejtek megerősödését és a növények növekedését is. Az aloe vera mindezeken kívül acemannánt is tartalmaz, ami egy antibakteriális, gomba- és vírusölő tulajdonságokkal rendelkező vegyület, így megvédi a növényeket a különböző gombáktól és penészektől. 

Az eljárás:

  • Késsel vágj ki egy friss, egészséges levelet az aloe vera növényből, és és nyerd ki a belsejéből a gélt.
  • Ha megvan a gél, mártsd bele a dugványok alsó részét, és így tedd őket a táptalajba. Amennyiben szükség, keverd össze a gélt 1:1 arányban vízzel, és permetezd be az így kapott eleggyel a növény vágott részeit.
Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?