Filléres csodaszer: nem is hinnéd, mi mindenre használható a cukor a kertben

Filléres csodaszer: nem is hinnéd, mi mindenre használható a cukor a kertben

agrarszektor.hu
A kertészkedés nemcsak az ültetésből és a szüretelésből áll, a növényeink is gondozásra szorulnak, néha pedig egy kis plusz extrára. A gyomlálás, a táplálás, a kártevőirtás is nagyon fontos, valamint az is, hogy a biológiai sokféleséget is növeljük a környezetében, hiszen ezzel mindenki csak nyer. Bár sokan nem is gondolnák, de a cukor minderre felhasználható. Hogy hogyan? Az az alábbi cikkből kiderül.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ha szeretjük vagy éppen termesztjük a növényeket, akkor már biztos sokféle módszert kipróbáltatunk azért, hogy minél szebbek, bőségesebbek legyenek. A cukor egy természetes tápanyag, ami elősegíti a növények gyors fejlődését, sokkal gyorsabban képesek növekedni és akár többször is fognak virágozni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Tökéletes kéztisztító

A tisztaság az élet minden területén elengedhetetlen, és mondani sem kell, hogy egy kiadós kertészkedés után mennyi kosz tud a kezünkre kerülni. A cukorból viszont pillanatok alatt összedobhatunk egy természetes kézradírt: nincs is más dolgunk, csak egy adag kristálycukrot keverjünk össze egy kis vízzel addig, míg egy sűrű masszát nem kapunk. Ezután dörzsöljük le a koszt a kezünkről, és élvezzük tisztaságot - írja a balconygardenweb.

Megnövelhetjük a vágott virág élettartamát

A vágott virág mindig nagy dilemma, hiszen nagyszerűen mutat szinte bárhol, viszont csak néhány napig. Számos trükköt hallhattunk már, hogy hogyan lehetne őket tovább frissen tartani, de a legjobban egy kevés kristálycukor és néhány csepp citromlé fejti ki a hatást. Ugyanezt megtehetjük a kertben is. A citrom jótékony hatásairól az alábbi cikkben írtunk:

EZ IS ÉRDEKELHET

Természetes rovarcsapda

A klasszikus légypapír helyettesítésére a következő rovarcsapdát könnyen el lehet otthon is készíteni: fogjunk egy papírdarabot, amit vonjunk be felhevített, összeolvasztott kukoricasziruppal, vízzel és cukorral, majd lógassuk fel valahova, ahol gondot okoznak a rovarok. A kártevők pillanatok alatt el fogják lepni a mi kis házi rovarcsapdánkat, és beleragadnak. Így nem kell újra és újra légypapírt venni, hiszen percek alatt meg tudjuk csinálni otthon is.

Tegyünk a fonalférgek ellen

Ha ok nélkül kezdenek el hervadni a növények lehet, hogy a fonálférgekkel van dolgunk, de a cukor ebben is segíthet. Ugyanis, elősegíti a hasznos mikroorganizmusok és baktériumok szaporodását, amelyek kedvezőtlen környezetet teremtenek a fonálférgek számára.

Cukros vizet a hasznos rovaroknak!

Nem is gondolnánk, hogy egy kanál cukros víz mennyi életet változtathat meg a kertben - ezt pedig még Sir David Attenborough is megerősítette: keverjünk össze a cukrot és a vizet egy kanálban, és hagyjuk a kertben. Ha fáradt egyedet találunk, ez az oldat segít a kimerült méh újjászületésében.

EZ IS ÉRDEKELHET

Pörgessük fel a komposztálást

Ha cukrot adunk a komposzthalomhoz, az felpörgetheti a bomlási folyamatot, és növelheti a hasznos baktériumok számát is. Ha friss a komposztunk, akkor várjunk legalább két hetet, majd csináljunk egy lyukat a közepébe, tegyünk bele konyhai maradékokat, például kávézaccot, tojáshéjat vagy zöldségmaradványokat. Ha ezzel megvagyunk, akkor szórjuk meg cukorral, és alaposan keverjük össze a „hozzávalókat”. Ha a komposzt sötétbarna, talajszerű textúrájúvá válik, akkor már adhatjuk is a talajhoz hozzá.  

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?