Filléres trükk a kertben: nem is hinnéd, mi mindenre használhatod a fogkefét

Filléres trükk a kertben: nem is hinnéd, mi mindenre használhatod a fogkefét

agrarszektor.hu
Ha valaki az alábbi sorokat olvassa, akkor jogosan merülhet fel benne a kérdés, hogy vajon mit kereshet egy fogkefe a kertünkben, és mik azok a szuper praktikák, amiket ezzel az egyszerű, ám annál fontosabb tárggyal tehetünk. Ugyanis a fogkefének nemcsak a fürdőszobánkban vehetjük hasznát, hanem bizony a veteményesben is. Ha nem szeretnénk súlyos ezreket költeni, de valamilyen tuti módszereket keresünk, amelyek segítségünkre lehetnek az udvaron, akkor nem is kell tovább keresnünk. Csak ragadjuk meg a - már lehetőleg nem használt - fogkefénket, és kezdődhet is a munka!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Még egy komoly érv a fogkefe mellett az is, hogy újra fel tudjuk használni az egyébként már kidobásra szánt használati tárgyunkat - írja a balconygardenweb. Így a környezetünket is kímélhetjük, mellette pedig megkönnyíthetjük a saját dolgunkat. Na de a lényeg: mik is pontosan azok a kerti munkálatok és trükkök, amiket egy egyszerű fogkefe segítségével elvégezhetünk? Íme: 

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

1. Zöldségek és gyümölcsök "beporzása"

Ehhez a művelet elektromos fogkefére lesz szükségünk, és nincs is más dolgunk, csak bekapcsolni, és odatartani a növényhez. A vibráció segít abban, hogy a virágpor szétszóródjon.

EZ IS ÉRDEKELHET

2. Fő a tisztaság

Talán nem is gondolnánk bele elsőre, de egy elektromos fogkefe nagyszerű takarítóeszköz is lehet. Csak vegyük elő a koszos vázáinkat, üvegeinket, cserepeinket, keverjünk ki egy egyszerű szappanos oldatot és már kezdődhet is a tisztítás. Ha például keskeny a nyaka az adott tartónknak, akkor könnyedén hozzáférhetünk a szűk részekhez is a fogkefe segítségével. A kis edényeink olyanok lesznek, mint új korukban.

3. Felejtsük el a koszos növényeket

Ehhez a művelethez már egy sima, nem elektromos fogkefére lesz szükségünk. Lehetőleg válasszunk puha sörtéjű kefét, így semmiképpen sem tehetünk felületi károkat sem a növényeinkben. Segítségével könnyedén megtakaríthatjuk a leveleket, virágokat és a szárakat is, legyen szó porról, bogarakról vagy bármilyen más nagyobb szennyeződésről.

4. Mini "gödrök" a magok számára

Ha kisebb, akár borsó méretű lyukakat szeretnénk létrehozni a magok ültetéséhez/vetéséhez, akkor egy régi, akármilyen fogkefe nagyszerű lehet a célra. Ráadásul a kezünk sem lesz piszkos, és mindössze annyi a dolgunk, hogy beleszúrjuk a földbe, megforgatjuk, és gyakorlatilag készen is van. Gyerekjáték!

5. Tisztítsunk kukoricát

A kukorica könnyen koszolódik, formája miatt pedig nem mindig egyszerű feladat a megtisztítása. Ám erre is van megoldás, méghozzá a fogkefe segítségével, amivel pikk-pakk megtisztíthatjuk ezt a sárga csemegét.

6. Növényi jelölő

Talán ez lehet az egyik meglepőbb pont, ám annál kreatívabb. Ha több dolgot is termesztünk a kertünkben vagy a balkonon, akkor kitűnő ötlet, ha fogkeféket állítunk a földbe, amikre aztán ráírjuk az adott növény nevét. Erre a célra lehetőleg fából készült fogkeféket használjunk.

7. Zöldség,-és gyümölcstisztítás

Ha frissen szedjük a veteményesből a terméseket, akkor azok érthető módon koszosak, tele lehetnek földdel. Ezeket olyakor nem könnyű csak vízzel és a puszta kezünkkel letakarítani, így ebben az esetben is érdemes fogkefét ragadni és lesikálni a zöldségeket, gyümölcsöket - ez különösen hasznos a gyökérzöldségekhez.

EZ IS ÉRDEKELHET

8. Művészet a kertben

Szintén egy olyan ponthoz érkeztünk, ami elsőre meglepőnek tűnhet, de ha van egy kis kreativitásunk, akkor rögtön máshogy fest a helyzet. Például, mártsuk a kefét festékbe, és egyszerűen kezdjünk el vele fröcskölni a kövekre, sziklákra, bútorokra, vászonra vagy lényegében bármire, amire csak szeretnénk. A puhább sörtékkel akár festhetünk is, minden csak a képzelőerőnkre van bízva!

9. Körömtisztítás

Egy alapos kerti munka után szinte fekete lehet a kezünk a sok kosztól, földtől, a körmeinkről pedig nem is beszélve. Előbbit egy alapos kézmosással orvosolni is tudjuk, ám nem ilyen egyszerű a helyzet, ha a körmeinkről van szó. Azonban egy régi fogkefe segítségével ez is pillanatok alatt megoldható, csak dörzsöljük oda a kefét, ami vélhetőleg szépen el is fogja távolítani a szennyeződéseket és a koszt.

10. Kerti szerszámok tisztítása

A tisztaság vonalán maradva fontos szót ejteni arról is, hogy a kerti eszközeinket és tartóinkat egyaránt megtakaríthatjuk a kefénk segítségével. Egy kis tisztítóoldat, egy régi fogkefe és már kezdődhet is a tisztogatás. Ez egy lényeges lépés, hiszen a tiszta szerszámok nagyon fontosak, főleg akkor, ha zöldségeket és gyümölcsöket is termesztünk. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?