Nem csökkentenék a gyümölcsborok áfáját

agrarszektor.hu
Az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjai - pártállástól függetlenül - ellenezték a testület szerdai ülésén, hogy csökkentsék a gyümölcsborok jövedéki adóját Magyarországon

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Ezért a honatyák egyhangúlag támogatták Font Sándor (Fidesz), a bizottság elnökének és Horváth Istvánnak (Fidesz), a testület alelnökének az Egyes adótörvények és azzal összefüggő egyéb törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványát. Ez az indítvány a törvényjavaslatban megfogalmazottakkal szemben - amely gyakorlatilag nullára csökkentené a gyümölcsborok jövedéki adóját - továbbra is fenn kívánja tartani a gyümölcsborok jövedéki adóját - mondta a Horváth István az MTI-nek.

Hozzátette, a módosítás alapvető indoka, hogy ne növekedhessen tovább a feketegazdaság aránya a borelőállítás terültén. A gyümölcsbor jövedéki adójának mérséklése ugyanis növelhetné a borhamisítás kockázatát nemcsak a módosító indítvány benyújtói, hanem a bizottság tagjai szerint is, a cukorfelhasználás megkönnyítése miatt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?