Víztározóval az aszály ellen

MTI
A Kadia Ó-dunai tározó a térségben jelentkező víztöbblet tárolásával és hasznosításával nem csak a felelős vízgazdálkodást, de a környező védett természeti értékek és vizes élőhelyek megóvását is segíti - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára hétfőn a létesítmény ünnepélyes átadásán, Hercegszántó közelében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Zsigó Róbert az eseményen a beruházás jelentőségét hangsúlyozva elmondta: bár az idén a mezőgazdaság számára károsan sok eső esett, korábban több aszályos év okozott komoly veszteségeket az agráriumban. Hozzátette: a tározó megvalósításában is tetten érhető a katasztrófavédelem, a vízügyi ágazat, a Belügyminisztérium és az önkormányzatok összefogása, amelyre - hasonló fejlesztésekkel együtt - az ország többi részében is szükség van.

A közfoglalkoztatási mintaprogram keretében egy év alatt, közel 330 millió forintból elkészült tározó kialakításában 57 közmunkás vett részt. A 3664 méter hosszú, átlagosan 12-40 méter fenékszélességű létesítmény napi 115 000 köbméter víz bevezetését és összesen 400 000 köbméter víz tárolását teszi lehetővé.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?