Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.04. kedd

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felében nyugaton kissé vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.02.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.02.04.) napon!

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.02.04.) napon.

2020.02.04. kedd: Erősen felhős vagy borult marad az ég, de a nap második felében nyugaton kissé vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Sokfelé kell esőre számítani, sőt helyenként zivatar is kialakulhat. Késő délután, este néhol havas eső, a hegyekben havazás is lehet. A délutáni órákra a csapadék súlypontja kelet, délkelet felé tolódik, így ezeken a tájakon jelentős mennyiségű eső is hullhat. A déli, délnyugati szél több helyen megerősödik, de napközben egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű, az északkeleti határ közelében számíthatunk az alacsonyabb, délnyugaton pedig a magasabb értékekre. Késő estére 1 és 6 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Kedd estig többfelé, több alkalommal számítani lehet esőre, záporra, így nedves, csúszós útszakaszokra. Kedd délutántól helyenként havas eső, a hegyekben hó is előfordulhat. A szél délnyugatira, majd ismét északnyugatira fordul, gyakran megerősödik, több helyütt viharossá fokozódik. Óvatosan vezessenek!

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Kettős fronthatás várható. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentráló-képesség, előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés.

A következő napok várható időjárása

2020.02.05. szerda: Fokozatosan csökken a felhőzet, délután már többnyire kissé felhős lesz az ég. Reggel keleten, napközben másutt is lehet néhol zápor, hózápor, havas eső zápor. Sokfelé viharos lesz az északi, északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +8 fok között alakul.

2020.02.06. csütörtök: Eleinte kevés lesz a felhő, majd észak felől megnövekszik a felhőzet. Délután északkeleten, keleten alakulhat ki elszórtan havazás, hózápor, havas eső. Az északnyugati szél többfelé erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4, +1 fok között alakul, de északkeleten néhol -8 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

Friss híreink:

Döntött a hatóság: szakszerű felhasználás mellett nem rákkeltő a glifozát
Glifozáttal etetni egy patkányt, nem ugyanaz, mint egy traktor fülkéjéből irányítani a permetezést a megadott dózissal - vélekednek a világ ellenőrző hatóságai, szemben a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökséggel és az amerikai bíróságokkal. Ha csak a tényeket nézzük, a glifozát nem rákkeltő, mondta ki most ismét az amerikai környezetvédelmi hivatal, és ezzel alapvetően befolyásolja a Bayer-perek kimenetelét.

Mi köze a koronavírusnak a sertéshúsexporthoz?
Úgy múlt el a kanai Holdújév, január 25., hogy a kereskedelem alig reagált rá. Elmaradtak a tömegrendezvények, nincsenek külföldi turisták, éttermekbe a helyiek is csak módjával járnak, a családi összejövetelek is megritkultak - itt a koronavírus, és ez betett a sertéshúsfogyasztásnak is.

Jól kitoltak a saját gazdáikkal a francia tüntetők
Megakadt a búzaexport és bent ragadt a szója a kikötőkben az országban zajló sztrájkok miatt. Hat takarmánygyártó időszakosan felfüggesztette a termelését. A kiesést azóta feszített túlórázással jobbára ledolgozták. Dráguló termékek jelzik, hogy a gazdaság megérezte a sztrájkhullámot. Az ország árelőnye fokozatosan apad a nemzetközi gabonapiacon.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?