Ilyet még nem láttál: üvegházban termesztenek kukoricát a sivatag közepén

Ilyet még nem láttál: üvegházban termesztenek kukoricát a sivatag közepén

agrarszektor.hu
Automatizált üvegházat épített a Bayer, hogy kukoricát termesszen benne. A megközelítőleg 100 millió dolláros (kb. 30 milliárd forintos) üzem a vállalat globális terméktervező központja lesz a kukorica tekintetében. A Bayer az új, csúcstechnológiás és teljesen automatizált okos üvegházát az arizonai Marana közelében avatta fel.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Marana Üvegház a maga nemében az első és technológiailag a legfejlettebb ilyen létesítmény a Bayernél. A nagyjából 100 millió dollárból (kb. 30 milliárd forintból) épített üzemet a vállalat globális terméktervező központnak fogja használni, és csak kukoricát fog itt termeszteni, írta meg a Future Farming. Emellett a maranai üzem fog tőkét kovácsolni a szabadalmaztatott vetőmagdarabolás és DNS-elemzés területén elért innovációkból, az előrejelzési technológiából és az adattudományokból.

A Maranában létesített üvegházainkkal a Bayer alapjaiban fogja átformálni a növénynemesítési módszereket, és új mértéket fog beállítani a környezeti fenntarthatóság terén

- mondta Bob Reiter, a Bayer növénytudományi kutatás-fejlesztési részlegének vezetője.

Az üvegházak közel 28 ezer négyzetméternyi termőterülettel fognak rendelkezni, amelyen a tudósok kipróbálhatják a fenntartható termesztéssel kapcsolatos kutatások során felmerülő ötleteket. a sivatagi vízforrások kímélése érdekében az üvegházban újra fel fogják használni a növények öntözéséhez felhasznált vizet, a kukoricaszárak és -levelek 100%-a komposztálva lesz, a kártevők elleni védekezést pedig jótékony rovarokkal tervezi megoldani a Bayer.

A kutatók szerint azzal, hogy az új üvegházat az arizonai sivatagban létesítették az Egyesült Államok kukoricatermesztéssel hagyományosan foglalkozó, középnyugati területei helyett, a kukoricát több meleg és napfény fogja érni, ezáltal képesek lesznek egész évben termeszteni őket, ami akár 3-4 vetést és betakarítást is jelenthet. Azzal pedig, hogy az üvegházak kontrollált környezetébe helyezték a nemesítés, a tudósok sikeresen megakadályozták, hogy a kukorica kedvezőtlen időjárásnak legyen kitéve, ami nagyban lelassítja az eljárást. Az üvegházi termesztés másik nagy előnye, hogy a kutatók tetszésük szerint változtathatják a környezeti körülményeket, amivel különféle éghajlati viszonyokat is szimulálhatnak.

Az innovációra költött minden befektetés egyben a következő generációk fenntarthatóbb mezőgazdaságára költött befektetés, aminek a hatásai messzire mutatnak, tette hozzá Bob Reiter. ennél az egy helyszínnél. A szakember elmondta, hogy a maranai üvegházakban, különféle termesztési környezetben és időjárási minták segítségével kifejlesztett hibridkukoricák a föld minden táján fogják segíteni a termelőket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?