A koronavírus miatt nyílt levelet tett közzé az egyik legnagyobb növényvédőszer-gyártó

A koronavírus miatt nyílt levelet tett közzé az egyik legnagyobb növényvédőszer-gyártó

agrarszektor.hu
A BASF növényvédőszer-gyártó cég a termelőknek szóló nyílt levelet tett közzé a koronavírus-járvány miatt. A levélben nyilatkoznak többek között arról, hogy a vészhelyzet ellenére zavartalan az ellátás, emellett ingyenessé tették egyik kockázatcsökkentő szolgáltatásukat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A termelőknek szóló nyílt levelet tett közzé a BASF a koronavírus-járvány miatt. A növényvédőszer-gyártó közleményében hangsúlyozza, a tavaszi felhasználású termékeik ellátása zavartalan, kereskedőik megnövekedett igényét pedig folyamatosan ki tudják szolgálni. Az Agrárszektort korábban Szalkai Gábor, a Magyar Növényvédelmi Szövetség (NSZ) ügyvezető igazgatója tájékoztatta arról, hogy a zavartalan ellátás az egész iparágról elmondható, mint mondta, a koronavírus-járvány ellenére is folyamatos a hazai gazdálkodók növényvédőszer-ellátása, ezért egyik növénykultúrában sincs ok pánikvásárlásokra. Hozzátette ugyanakkor, hogy a forint jelentős gyengülése miatt ugyanakkor a gazdálkodóknak arra kell felkészülniük, hogy az importból származó növényvédő szerek, illetve termékalapanyagok drágulnak.

EZ IS ÉRDEKELHET

A BASF levelében arról is tájékoztat, hogy a 2020-as idényben ingyenessé teszik egyik kockázatcsökkentő szolgáltatását, amellyel a termelők könnyedén tudják kezelni a táblákon felmerülő esetleges kockázatokat. Kiemelik továbbá, hogy minden szaktanácsadójuk számára lehetővé teszik azt, hogy akár távolról, digitális hozzáféréssel figyelhessék a gazdák földjeit és így velük együtt tervezhessék meg az aktuális teendőket.

A nyílt levélben a BASF többek között arra is felhívjaa figyelmet, hogy a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben mennyire fontos a termelők munkája. Kitérnek továbbá arra is, hogy a gazdálkodás jövőjével kapcsolatos vitákról áthelyeződött a hangsúly arra, hogy az egészséges élelmiszerek biztonságos ellátása legyen a társadalom egyik legfontosabb feladata. Mint írják, a termelők nem tehetik meg, hogy egyszerűen otthon maradnak, hiszen ki kell menniük és el kell végezniük a munkát ahhoz, hogy a boltok polcaira élelmiszerek kerülhessenek. 

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?