Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.26. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.26. kedd

agrarszektor.hu
Napközben ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés várható néhány órás napsütéssel, a déli óráktól többfelé záporral, zivatarral - derül ki az Agrárszektor keddi (2020.05.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2020.05.26.) napon!

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2020.05.26.) napon.

2020.05.26. kedd: Napközben ismét erőteljes gomolyfelhő-képződés várható néhány órás napsütéssel, a déli óráktól többfelé záporral, zivatarral. Területi átlagban nem, de intenzívebb gócokban lokálisan akár nagyobb mennyiség is hullhat. Az északnyugati, északi szelet élénk, főként a Dunántúlon erős lökések kísérhetik, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között valószínű. Késő estére 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket. A több helyen megerősödő szél okozhat panaszokat: fejfájást, ingerlékenységet.

A következő napok várható időjárása

2020.05.27. szerda: Változóan gomolyfelhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Helyenként kisebb zápor, az Alföldön esetleg néhol zivatar is kialakulhat. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

2020.05.28. csütörtök: Északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, az Alföldön várható a legtöbb napsütés. Elszórtan, elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő zápor, néhol zivatar. Az északi szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Friss híreink:

Ezt a hibát rengeteg kertész elköveti: íme a helyes palántakiültetés aranyszabályai
A legtöbb kertész számára egyszerűnek tűnhet a palánták végleges helyre történő kiültetése, sokan nem tudják azonban, hogy néhány dologra ilyenkor is oda kell figyelni annak érdekében, hogy a növényeink megfelelően növekedjenek tovább. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában megmutatta, hogyan kell helyesen palántát ültetni, és melyek azok a szabályok, amelyeket ilyenkor be kell tartani. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

Csütörtökön kiderül: veszít vagy nyer a magyar agrárium?
Új mértékadó szakmai fórumként online agrárkonferenciát szervez május 28-án a Portfolio Csoport. Az esemény bemutatja, hogyan hatott a világméretű koronavírus-járvány a magyar agráriumra, és milyen piaci, támogatási, szabályozási változások születtek, illetve következhetnek be. Az online konferencián előadóként részt vesz Nagy István agrárminiszter is.

Megnyílt az osztrák-magyar határ: egy újabb ágazat kezdhet talpra állni?
Megjelent a 216/2020. (V.21.) Korm. rendelet arról, hogy beléphetnek Magyarországra Ausztria területéről azok az osztrák és magyar állampolgárok, akik megfelelő teszteredménnyel igazolják, hogy nincs a szervezetükben a koronavírus. Ez a könnyítés komoly segítséget jelenthet a világjárvány miatt hatalmas bevételkiesésekkel küszködő magyar vadgazdálkodási ágazatnak.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
Agrárium 2024
Most decemberben még 24% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?