Zöld utat kapott egy új gombaölő szer Ausztráliában: ennek sok gazda fog örülni

Zöld utat kapott egy új gombaölő szer Ausztráliában: ennek sok gazda fog örülni

A londoni székhelyű Eden Research PLC bejelentette, hogy engedélyt kaptak az általuk kifejlesztett fenntartható módon készített, bio-gombairtó értékesítésére Ausztráliában. A Novellus néven forgalomba kerülő gombaölő szer különösen hatásos a szőlő egyik legjelentősebb kórokozója, a botritisz ellen.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Zöld utat kapott az Eden Research PLC, hogy Ausztráliában is forgalmazhassa azt a bio-gombaölő szert, amelyet kifejezetten a szőlő egyik legkomolyabb károsítója, a botritisz (Botrytis cinereal) ellen hoztak létre. Az ausztrál piacon Novellus néven megjelenő szer teljesen természetes hatóanyagokból készült, hozzájárul a fenntartható növénytermesztés és zéró szermaradék-értékkel rendelkezik, írta meg a Proactive Investors.

A döntés hátterében az állt, hogy Ausztrália, a világ legnagyobb bortermelő országa is elkezdte kivezetni a hagyományos vegyi növényvédő szereket, vagyis az Eden Research terméke az ezáltal keletkezett rést hivatott betölteni, fenntartható és organikus módon. A szer már 11 másik országban rendelkezik forgalmazási engedéllyel, köztük a legnagyobb bortermelő nemzetekkel. Az Európában és Afrikában Mevalone néven ismert szert Ausztráliában az Eden Research kereskedelmi partnere, a Sipcam fogja forgalmazni. Sean Smith, az Eden Research vezérigazgatója közleményében kijelentette, hogy az ausztrál engedély azt jelenti számukra, hogy tovább bővíthetik a területi lefedettségüket és az ügyfélkörüket, amelynek során alig várják, hogy szélesítsék az együttműködésüket a Sipcammel.

Az Eden Research szerint az általuk kifejlesztett bio-gombaölő nagy népszerűségnek örvend a gazdák körében, mivel nagy hatékonyságú, és nem marad utána semmi maradvány a növényekben, vagy a talajban. Ezzel nemcsak a termelők, de a fogyasztók magasabb igényeit is kielégíti. A vállalkozás azt is megjegyezte, hogy az ausztrál borágazat az ország gazdaságának egyik jelentős szereplője, amely a 2019-es év során mintegy 45,5 milliárd dollárral járult hozzá az ország GDP-jéhez. Sean Smith, az Eden Research vezérigazgatója elmondta, hogy számításaik szerint a Novellus jelentős mértékben és fenntartható módon fog hozzájárulni az ágazat további növekedéséhez.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?