Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.19. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.19. szerda

agrarszektor.hu
Délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, néhány órás napsütésre inkább csak az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk a délelőtti órákban - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.05.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.05.19.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.05.19.) napon.

2021.05.19. szerda: Délnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, néhány órás napsütésre inkább csak az északkeleti, keleti megyékben számíthatunk a délelőtti órákban. Többfelé várható eső, zápor, főként északkeleten zivatarok is lehetnek. A Dél-Dunántúlon kiadósabb csapadék valószínű. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon élénk, néhol erős lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, keleten lesz a melegebb, délnyugaton a hűvösebb idő. Késő estére 9 és 14 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Markáns fronthatásra nem kell számítanunk, azonban a változékony, időnként szeles idő miatt többeknél jelentkezhet fejfájás, koncentrálási nehézség, fáradtság.

A következő napon várható időjárás

2021.05.20. csütörtök: A déli órákig erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor, nagyobb mennyiség a déli, délkeleti megyékben valószínű. Ezt követően a tartós csapadék megszűnik, felszakadozik, csökken a felhőzet, a délkeleti megyék kivételével pár órára kisüt a nap, a gomolyfelhő-képződésből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati, északi szelet nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon viharos széllökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Friss híreink:

Az idei búzahelyzetről vallottak a magyar gazdák: óriási a küzdelem a földeken
Magyarország kettészakadt búzafronton: míg az ország nyugati felében minden a legnagyobb rendben van, a keleti oldalon már a vetéssel is meg kellett küzdenie a gazdáknak. A csapadékos vetési időszakot követő enyhe tél és hideg tavasz sem könnyítették meg a növénytermesztők helyzetét. Az Agrárszektor több gazdát is megkérdezett arról, hogy milyen éve volt eddig az őszi búzának Magyarországon, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük, valamint arról, hogy milyen hozamra számítanak idén.

Sosem volt még ilyen könnyű a poloskák elleni védekezés: ezek a trükkök működnek
Évről évre egyre több poloskával találkozhatunk az otthonunkban és a kertünkben is, - nem kis bosszúságot okozva - ez pedig az idén sem lesz másként. A veteményesben kárt tehetnek, a lakásokban pedig kellemetlen vendégnek számítanak, hiszen zajosak és kellemetlen szagúak is. Az viszont jó hírrel szolgálhat, hogy számos módszer létezik már, melyekkel viszonylag könnyen felvehetjük a harcot ellenük. Ezekből a praktikákból összegyűjtöttünk néhányat, hogy felkészülten várhassuk a büdösbogarak érkezését!

Durva, mennyit kereshetsz most agrárgépészként: rengeteg embert várnak
A magyar átlagkereset felett akár 20-30 százalékkal is többet kereshet ma egy agrárgépész Magyarországon, ennek ellenére a munkaerőhiány még mindig komoly problémát jelent a hazai mezőgazdaságban - tájékoztatta a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az agrárszektor.hu-t. Jelenleg közel 10 ezren dolgoznak ebben a szakmában, jellemzően azonban inkább az idősebb korosztály választja. Kiemelten fontos lenne vonzóvá tenni az agráriumot a fiatalok számára, különben a hazai munkaerőt külföldi munkavállalókkal kell majd pótolni az agrárgépészet piacán is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?