Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

Havazás jöhet kedden: térképen mutatjuk, hol várható a legtöbb hó

agrarszektor.hu
Többfelé havazhat kedden az ország északi részén, de nagy területen lehet számítani havas esőre is. Délen ezzel szemben inkább őszi hangulat és eső várható, szerdán azonban melegfront halad át hazánkon, amely gyorsan véget is vet a téli hangulatnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az északról beáramló hideg levegő és az újabb nedves légtömeg keveredése ismét havazást hoz északi tájainkra - írja az Időkép. Kedden az északi megyékben többfelé kifehéredhet a táj, nagy területen pedig havas eső eshet. Az ország déli felében a szürke őszi hangulat tér vissza, itt eső várható. A csapadékhoz erős, viharos szél is társul, mely a havazás érintette területeken hófúvást eredményezhet.

Forrás: Időkép

Szerdán egy melegfront halad át hazánkon, délről melegebb légtömeg áramlik térségünkbe, mely gyors olvadást hoz, és a téli állapotokat hamar feledteti. A melegfrontot rögtön csütörtökön egy hidegfront követi, de ekkor a csapadékzóna főként eső formájában érinti az országot.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?