Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.25. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.25. szombat

agrarszektor.hu
A déli és északi megyékben erősen felhős vagy borult idő ígérkezik, míg a közöttük levő sávban kevesebb felhőre, több-kevesebb szűrt napsütésre van kilátás - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.12.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.12.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.12.25.) napon.

2021.12.25. szombat: A déli és északi megyékben erősen felhős vagy borult idő ígérkezik, míg a közöttük levő sávban kevesebb felhőre, több-kevesebb szűrt napsütésre van kilátás. Délen eső, zápor valószínű, míg északkeleten délelőttől egyre inkább havas eső, hó valószínű, de átmenetileg fagyott eső, ónos eső is kialakulhat. Este az északi megyékben is a havazás lehet a meghatározó. A legtöbb hó az Északi-középhegységben, valamint az Alföld északkeleti tájain ígérkezik, arrafelé több centiméteres hóréteg is kialakulhat. Eleinte mérsékelt lesz a légmozgás, majd délután egyre nagyobb területen északkeletire fordul, és megélénkül a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 9 fok között várható, de míg délen, délnyugaton 10, 11, északkeleten csupán 1, 2 fok valószínű.
Késő estére általában -3 és +4 fok közé hűl le a levegő, de északkeleten néhány fokkal hidegebb, délen enyhébb is lehet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünket elérő frontok miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához. Az Északi-középhegység térségében szombaton havazhat, emiatt ott téli útviszonyokra kell számítani.

A következő napon várható időjárás

2021.12.26. vasárnap: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Eleinte szórványosan, majd dél felől egyre többfelé várható csapadék. A déli országrészben az eső, északon, északnyugaton a havas eső, hó lehet túlsúlyban, főleg a középső sávban havas eső, ónos eső, fagyott eső lesz a jellemző. Estétől helyenként komolyabb ónos esőre is van esély. Hajnalban ködfoltok is lehetnek. Az északkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A hőmérséklet a kora délutáni órákban -2 és +4 fok között várható, északkeleten számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Friss híreink:

Durva áremelés jöhet a hazai boltokban: nincs választása a gazdáknak, lépniük kell
2021-ben is rengeteg nagy interjút készített az Agrászektor, olyan neves szakemberekkel beszélgettünk többek között mint, Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezetője, Kovács Norbert, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója, Volosinovszki János, a Hungerit Zrt. vezérigazgatója, Makai Szabolcs, a Talentis Agro Zrt. vezérigazgatója, Sándorfy András, a Marton Genetics Cégcsoport ügyvezetője, vagy Szepsy István, a Szepsy Pincészet tulajdonosa. Összegyűjtöttük és az alábbi cikkben bemutatjuk az idei év legemlékezetesebb és legmeghatározóbb interjúit az Agrárszektoron.

Terveiről vallott a magyar kertészet vezetője: új termékekkel tarolnák le a boltokat
Ma már piacvezető Magyarországon sárgarépában és hagymában a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft., amely az 1970-es évek óta foglalkozik szántóföldi zöldségekkel és azok feldolgozásával. Távlati céljuk, hogy a specifikációk szerint kieső termékeik feldolgozását megoldják, és csipszeket, ivóleveket, valamint zöldségkrémeket készítsenek belőlük. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év kertészete kategória nyertese a Róna Ker-Tész Kft. lett, a díjat Nagy József, a cég ügyvezetője vette át.

Olyan dolog történt a magyar állattenyésztéssel, amire kevesen számítottak
A magyar mezőgazdaság 2021-ben is bőven tartogatott meglepetéseket, váratlan fordulatokat és egyes ágazatokat a botrányok, betegségek sem kerülték el - többek között az állattenyésztést sem. Idén számos probléma felütötte a fejét a szektorban, a rossz időjárástól kezdve egészen a madárinfluenzáig. Ezek a gondok pedig áremelkedéseket és veszteségeket okoztak, sőt, nem egyszer lehetett hallani arról, hogy bizony több tenyésztő is felhagyni kényszerült a tevékenységével. Az alábbi összefoglalónkból pedig kiderül, hogy milyen nehézségekkel kellett szembemenniük idén a termelőknek, valamint az is, hogy mik a kilátások 2022-re.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?