2022. január 24. hétfő Timót

Hírek - Növény

Terveiről vallott a magyar kertészet vezetője: új termékekkel tarolnák le a boltokat

Ma már piacvezető Magyarországon sárgarépában és hagymában a szabadszállási Róna Ker-Tész Kft., amely az 1970-es évek óta foglalkozik szántóföldi zöldségekkel és azok feldolgozásával. Távlati céljuk, hogy a specifikációk szerint kieső termékeik feldolgozását megoldják, és csipszeket, ivóleveket, valamint zöldségkrémeket készítsenek belőlük. A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, 2021-ben az Év kertészete kategória nyertese a Róna Ker-Tész Kft. lett, a díjat Nagy József, a cég ügyvezetője vette át.
 
 

Nagy Józsefék az 1970-es években kezdtek el szántóföldi zöldségekkel, és erre épülő feldolgozással foglalkozni, és ahogy folyamatosan fejlődött a cég, megalapították a Róna Ker-Tész Kft.-t. Éves forgalmuk ma már 17-20 ezer tonna termék, aminek mindössze 8 százaléka vásárolt, a többi mind saját. Sárgarépában és hagymában ma piacvezetők Magyarországon, évjárattól függően 10-13 százalékos részesedéssel. Az ügyvezető fontosnak tartja, hogy minden évben fejlesszenek, és ne aprózzák el magukat két növényféleségre, a hagymafélékre és a gyökérfélékre koncentrálva. 

Nagy József elmondta, szeretnének továbbfejlődni a környezetvédelmi előírások betartásával kapcsolatban, egyik távlati céljuk pedig, hogy a specifikációk szerint kieső termékeik - amelyek nem romlóhibásak, hanem alapméret-hibásak - feldolgozását megoldják. Emellett kitűzték, hogy 10 hónap helyett 11 hónapig legyenek szállítóképesek, ami habár egyszerűen hangzik, de komoly tárolóhelyfejlesztést, illetve új fajták és szántóföldi technológiák bevezetését jelenti.

Bizonyos fanatizmus van bennem, és habár az alapszakmám gépészmérnök, megfertőzött a mezőgazdasági temelés, a feldolgozás, és úgy érzem, nálam az innováció az egy betegség.

A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben Az év kertészete kategória nyertese a Róna Ker-Tész Kft. lett, a díjat Nagy József, a cég ügyvezetője vette át.  A többi díjazottról itt találhatóak bővebb információk:

Címlapkép forrása: Portfolio

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárium 2022

  A tavasz meghatározó agrárgazdasági  rendezvénye április 6-án!

  Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től

  Ingyenes online klub 02.22-én!