Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.30. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.30. csütörtök

agrarszektor.hu
Többnyire borult, párás lesz az idő, de főleg a nyugati megyékben rövid időszakokra felszakadozhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.12.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.12.30.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.12.30.) napon.

2021.12.30. csütörtök: Többnyire borult, párás lesz az idő, de főleg a nyugati megyékben rövid időszakokra felszakadozhat a felhőzet. A Dunántúlon napközben egyre többfelé ered el az eső, amely délutánra meg is szűnik, majd késő este újabb csapadékzóna érkezik. A látási viszonyok napközben csak lassan javulnak, többfelé akár tartósan is megmaradhat a sűrű köd. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A csúcshőmérséklet általában 0 és +5 fok között valószínű, azonban a Dunántúl nyugati felén több fokkal enyhébb lesz az idő.
Késő este 0 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet.

A következő napon várható időjárás

2021.12.31. péntek: Délnyugat, nyugat felől tovább szakadozik, csökken, de az északkeleti megyékben tartósan beragadhat a felhőzet. A nap első felében főként az északi és a keleti tájakon előfordulhat gyenge eső, de hajnalban az északkeleti határvidéken ónos eső is lehet. Estefelé északnyugat felől befelhősödhet az ég, és záporeső is kialakulhat. A szélcsendes tájakon pára, köd képződhet. Több helyen megélénkül a nyugatias szél. Kora délután általában 10, 15 fokot mérhetünk, de a felhősebb északkeleti részeken több fokkal hidegebb lesz.

Friss híreink:

Soha nem történt még ilyen a magyar élelmiszeriparban: ehhez jobb lesz hozzászokni
Elképesztő hullámvasút volt 2021, ami a magyar élelmiszeripart illeti. Voltak meglepetések, krízishelyzetek, botrányok és sikerek is. A folyamatos áremelkedési hullámok egész évben végigkövették az ágazatot, és egyelőre nem jelenthető ki, hogy ez a trend 2022-ben véget érne. A kedvezőtlen időjárási körülmények hónapról hónapra újabb és újabb kihívások elé állították az ágazat szereplőit, és egyre inkább biztossá vált, hogy ez a jövőben sem lesz másként. Így hát egy újabb óriási kihívással kell megküzdenie az élelmiszeriparnak. Kérdés, hogy a fogyasztók hogyan fognak reagálni a további áremelkedésekre és a kínálat esetleges megváltozására. Az alábbi összefoglalónkból többek között kiderül, hogy milyen nehézségekkel kellett szembemenniük idén a termelőknek, valamint az is, hogy mik a kilátások 2022-re.

Aggasztó, ami a magyar kertészetekben történik: veszélybe kerülhet a termelés?
Hiába indult biztatóan az év, a magyar kertészeti ágazatnak hamar kihívások garmadájával kellett megküzdenie. Az áprilisi fagyok több gyümölcsfajtát is szinte teljesen lenulláztak, másokban érzékeny veszteségeket okoztak, a hűvös tavasz és a forró, száraz nyár pedig további problémákat okozott a zöldség- és gyümölcstermesztésben. Mindemellett egyre nyilvánvalóbb lett, hogy a jövőben az ágazat az öntözés és modern termesztési technológiák nélkül kudarcra van ítélve. Az időjárási szélsőségek mellett a munkaerőhiány, valamint a bérek és költségek elszállása is fenyegeti az ágazatot, nem beszélve az olcsó import terményekről, amelyek magyar riválisak bel- és külpiaci helyzetét is veszélyeztetik.

Ilyet még nem éltek át a magyar növénytermesztők: ezt sokáig emlegetni fogják
2021-ben sem volt könnyű éve a magyar agráriumnak, és különösen igaz ez a növénytermesztésre. Az ágazat számára a legnagyobb problémákat a szélsőséges időjárás okozta, kezdve a tavaszi fagyokkal, amit egy rendkívül hosszú, aszályos időszak követett, de a hirtelen viharok sem kímélték a földeket. Komoly nehézséget jelentett a gazdáknak az inputanyagok, az üzemanyagok és egyéb költségek árának emelkedése, de a 2021 végére kialakuló AdBlue-krízis és műtrágya-botrány sem tették egyszerűbbé és előre tervezhetőbbé a következő évet. Az Agrárszektor összefoglalta, melyek voltak azok az események idén, amelyek alapjaiban határozták meg a növénytermesztési ágazatot.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?