Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.25. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.25. kedd

agrarszektor.hu
A déli országrészben délelőtt még többnyire napos idő várható, de fokozatosan ott is megnövekszik a rétegfelhőzet - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.01.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.01.25.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.01.25.) napon.

2022.01.25. kedd: A déli országrészben délelőtt még többnyire napos idő várható, de fokozatosan ott is megnövekszik a rétegfelhőzet. A felhőzet némileg szakadozott lesz, így rövidebb napos időszakok északon is lehetnek. Délután főleg az északkeleti határ mentén fordulhat elő gyenge havazás. A nyugati szél a főváros térségében megélénkülhet, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A csúcshőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható, de az északkeleti harmadban fagypont alatt maradhat a hőmérséklet.
Késő este +1 és -7 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölé több fokkal hűvösebb levegő áramlik, hidegfront jellegű változás várható. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma, alapanyagcseréje, lassul a légzés és a keringés, valamint az izomtevékenység is a legszükségesebbre csökken le.

A következő napon várható időjárás

2022.01.26. szerda: Szakadozott felhőzet lesz felettünk, így többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az égbolt. A Dunántúlon előfordulhatnak kevésbé felhős időszakok, míg keleten egyes körzetekben tartósabban megmaradhat a zúzmarás köd, így arrafelé párás, borult területek is lehetnek. Elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő hószállingózás, kisebb havazás, napközben esetleg szitálás, eső is. Az északkeleti országrészben végig gyenge marad a légmozgás, míg másutt az északnyugati szelet időnként élénk, egy-egy helyen erős lökések is kísérhetik. A csúcsérték többnyire 2 és 7 fok között valószínű, de a tartósan ködös, rétegfelhős keleti tájakon fagypont körüli maximumok is lehetnek.

Friss híreink:

Ezzel keresnek havi nettó 700 ezret az élelmes magyarok: ide végzettség sem kell
Olaszország az Európai Unió egyik legjelentősebb mezőgazdasági termelője, ám az olasz mezőgazdasági vállalkozásokban a dolgozóknak csak egy része olasz, a többiek viszont mind külföldi munkásokból. Ezekhez a vállalkozásokhoz nem mindig könnyű bekerülni, az embert általában személyes ismeretség, ajánlás vagy a beadott önéletrajz alapján szokták felvenni. De milyen körülmények között, valamint mennyit kell dolgoznia annak, aki egy ilyen céghez szegődik el? Milyen fizetségre és milyen bónuszokra számíthat a munkájáért? Az Agrárszektor erről kérdezett meg egy Olaszországban élő és dolgozó magyart.

Elárulta titkát a baranyai állattenyésztő: ezért adnak nagyon sok tejet a tehenei
A nagy, ipari üzemekkel ellentétben nálunk az a jó, hogy mi egyedileg is ki tudunk emelni jószágokat, és egyedi problémákkal is tudunk foglalkozni - mondta Zvekán Szandra, a Borjádi Zrt. tehenészeti telepének állattenyésztési ágazatvezetője és telepvezetője. A telepvezető kiemelte, hogy az állatok a jó bánásmódért cserébe hosszú, hasznos élettartammal jutalmazzák meg a tenyésztőket, így nekik például több olyan tehenük is van, aki több mint 100 ezer kilónyi tejet produkált már, és még mindig termelésben van.

Gőzerővel zajlik a magyar agrároktatás átalakítása: komoly lemaradást kell behozni
Az egész innováció, versenyképesség és fenntarthatóság alapja a szakismeret és a szaktudás. A jelenlegi fejlődéssel, dinamizmussal lépést tartó ismeretnek a gyakorlatban folyamatosan ott kell lennie - ezt pedig a generációváltás is erősíti - vélekedett Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem megbízott rektora a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Hozzátette, hogy ez mindennek az alapja, hiszen nincs ország, mely úgy tudott volna sikeresen élelmiszergazdaságot és mezőgazdaságot fejleszteni, hogy ne lett volna meg az innovációs és az oktatási, kutatási háttér. Ez elengedhetetlen, ezen múlik minden.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?