Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.01. kedd

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.01. kedd

agrarszektor.hu
A nap első felében alapvetően derült vagy kissé felhős idő várható, majd délután északkelet felől felhősödés kezdődik, az Alföld északkeleti részén már erősen felhős idő lesz a jellemző, ott este néhol kisebb havazás is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor keddi (2022.03.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, keddi (2022.03.01.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kedd reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, keddi (2022.03.01.) napon.

2022.03.01. kedd: A nap első felében alapvetően derült vagy kissé felhős idő várható, majd délután északkelet felől felhősödés kezdődik, az Alföld északkeleti részén már erősen felhős idő lesz a jellemző, ott este néhol kisebb havazás is kialakulhat. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, napközben az Észak-Alföldön és a Zemplén térségében erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható. Késő estére -2, +3 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Frontátvonulás nem nehezíti a mindennapjainkat, de a magasban hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé, ezért a hidegfrontra érzékenyeknél tünetek jelentkezhetnek. Ilyen lehet a fejfájás, migrén, a vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők is fokozottabban figyeljenek!

A következő napon várható időjárás

2022.03.02. szerda: Az ország nyugati felében többnyire gyengén felhős, napos idő várható, míg a keleti megyékben erőteljesebb lesz a gomolyfelhő képződés, de hosszabb-rövidebb időre ott is kisüt a nap. Hajnalban egy-egy hózápor kialakulhat, utána csapadék nem valószínű. Az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon élénk lesz. Hajnalban általában -8, -2 fok valószínű, de a fagyzugos helyeken több fokkal hidegebb is lehet. Szerdán kora délután 5, 9 fok várható.

Friss híreink:

Ebbe most megéri belevágni: nagyot kaszálhat az a magyar gazda, aki ezt meglépi
Zajlik az élet a mezőgazdaság egész területén, minden ágazatában. Legyen szó állattenyésztésről, növénytermesztésről, vagy éppen növényvédelemről, számos akadályba ütköztek az elmúlt időszakban az agráriumban. Az időjárás, a szigorú EU-s szabályok, a koronavírus-járvány és a Green Deal is megoldandó feladatokat állított a növénytermesztés piaci szereplői elé, ám mindezek mellett pozitív változások is történtek, valamint új lehetőségek mutatkoztak meg a szektorban - például a drónok használatának térnyerése. Borsos László, a Corteva Agriscience ügyvezető igazgatója az Agrárszektornak elmondta, hogy nagy jövő áll a dróntechnológia használata előtt, ami óriási segítséget jelenthet a jövőben a precíziós gazdálkodásban, például a permetezés során. Ezen felül megvitattuk azt is, hogy a hamisítás, a közösségi média és a fenntarthatóság hogyan képes hatni az agráriumra, vagy éppen egy-egy nagyvállalatra.

Vészesen fogy a juhállomány Magyarországon: drasztikusan csökken a számuk
Aggasztóan lecsökkent a magyar juhállomány az elmúlt években. Míg 2017 december elsején még több mint 1,1 millió juhból állt a hazai állomány, addig ez 2021 júniusára már alig haladta meg a 953 ezret. A vizsgált időszakban több mint tizedével csökkent az anyajuhállomány is, amelynek aránya azonban folyamatosan nőtt a teljes állomány tekintetében. 2017-ben még 810 ezernél is több anyajuhot tartottak a magyar gazdák, ezek száma azonban 2021 nyarára 725 ezerre esett vissza.

Ezek a trükkök tényleg működnek: így még fény nélkül is jól érzik magukat a növények
A növények igazi ékei lehetnek otthonuknak, nem számít, hogy kicsi vagy nagy, modern vagy antik, színes vagy minimál, egy-egy szép virág remekül mutathat lényegében bárhol. Ám mi van akkor, ha nem jut elég napfény a szobákba? Mint tudjuk, a növényeknek elengedhetetlen a fény, a napsütés, megfelelő hőmérséklet és még több tényező is. Ha sötétebbek a szobáink, akkor le is kell mondanunk róluk, és válthatunk át művirágokra? Ez természetesen nem így van, de valóban jobban oda kell figyelnünk egy árnyékosabb helyen az ápolásukra. Hogy pontosan mikre, az az alábbi cikkünkből kiderül.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?