Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.09. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.09. csütörtök

agrarszektor.hu
A Dunántúlon számíthatunk a több és vastagabb felhőre, amelyek ott borongós időt is okozhatnak, keletebbre viszont gomolyfelhős idő valószínű, de emellett több órára kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.06.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.06.09.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.06.09.) napon.

2022.06.09. csütörtök: A Dunántúlon számíthatunk a több és vastagabb felhőre, amelyek ott borongós időt is okozhatnak, keletebbre viszont gomolyfelhős idő valószínű, de emellett több órára kisüthet a nap. Többfelé, illetve több alkalommal is kialakulhatnak záporok, zivatarok, a felhősebb nyugati részeken inkább eső lesz a jellemző. A zivatarokat jellemzően felhőszakadás kísérheti. Az északi szél a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, sőt Sopron környékén viharos lökések is lehetnek, emellett a zivatarokat is kísérheti átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a Dunától keletre általában 26 és 32 fok között várható. A tartósan borongós, csapadékos részeken lesz a leghűvösebb.
Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Térségünk fölött található hullámzó frontálzóna miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás.
Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.
A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.06.10. péntek: A nap első felében a Dunántúlon lehet még vastagabb felhőzet, majd ott is szakadozik, csökken a felhőtakaró, általában több órára kisüt a nap. Továbbra is több helyen lehetnek záporok, zivatarok, majd estétől lecseng a csapadéktevékenység. Az északias szél nagy területen megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon viharossá is fokozódik. Délután többnyire 23 és 31 fok között valószínű, de a Dunántúlon csak 20, 22 fok lesz.

Friss híreink:

Óriási biznisz lehet ez a növény: százezreket is hozhat a konyhára tonnánként
Valamivel több mint 61 ezer hektáron vetettek idén szóját a magyar termelők. Ez némi visszaesést jelent a tavalyi évhez képest, amikor is csaknem 63 ezer hektáron termesztették ezt a növényt. Sokkal látványosabb a szója árának megugrása, mert míg tavaly 150 ezer forintot adtak tonnájáért, az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) adatai szerint 2022 februárjában több mint 250 ezer forint/tonna áron értékesítették a növényt. Az inputanyagok árának emelkedése és a termelési költségek növekedése azonban ennél a növénynél is érvényesülni fog, így egyelőre még nem lehet tudni, mennyire is fognak jól járni azok szójatermesztők. És mivel a növény még sokáig lesz kint a földeken, az időjárás is befolyásolhatja a dolgokat. Az Agrárszektor ezért arról kérdezte a magyar gazdákat, hogy milyennek látják a helyzetet, és miben reménykednek az idei szójatermést illetően.

A tavalyi rekordnyereség után máris csökkenő jövedelmezőségtől tart a Pick Szeged
Várhatóan nem tudja teljes egészében áthárítani a fogyasztókra drasztikus költségnövekedéseit a Pick Szeged Zrt., ezért a vállalat a tavalyi rekordnyereség után a jövedelmezőség csökkenésére számít 2022-ben. A cég tavaly csaknem kétszeresésére, 5,3 milliárdról 10,3 milliárd forintra növelte adózott eredményét, amelyben az alacsony sertésár, a termelésirányítási rendszer átalakítása, a piaci alapú termeléstervezés és több más hatékonyságjavító intézkedés játszott szerepet.

Őrület, ami a magyar műtrágyapiacon zajlik: megdöbbentő számok láttak napvilágot
Brutálisan megdrágultak a műtrágyák Magyarországon. Míg a tavalyi év első negyedévében a gazdák 723,2 ezer tonna műtrágyát vásároltak, és 60,9 millárd forintot fizettek érte, 2022-ben az év első három hónapja során már csak 565 ezer tonna műtrágyát értékesítettek a forgalmazók közvetlenül a termelőknek, ami jelentős mennyiségcsökkenést jelent, ám az értékesítés - a nettó árbevételt tekintve - több mint kétszeresére emelkedett. Ennek oka, hogy a műtrágyaárak átlagosan háromszor voltak magasabbak a vizsgált időszakban, mint egy évvel korábban ugyanekkor.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03