A Dunán hozhatják ki az Ukrajnában rekedt gabonát

A Dunán hozhatják ki az Ukrajnában rekedt gabonát

agrarszektor.hu
A brit miniszterelnök, Boris Johnson meglepő kijelenést tett, miszerint az Ukrajnában elakadt gabona elszállításának alternatív útvonalait meg kell vizsgálni, beleértve a Dunán át történő szállítást is, ha a törökországi Boszporusz-szoroson keresztül nem lehet elszállítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mint mondta, a törökök abszolút nélkülözhetetlenek a probléma megoldásához, mindent megtesznek, ami tőlük telik. Ez attól függ, hogy az oroszok beleegyeznek-e abba, hogy a gabona kijusson - írja a Portfolio a Reuters alapján. Hozzátette, egyre inkább meg kell majd vizsgálniuk, hogy milyen alternatív módokon tudják elszállítani ezt a gabonát Ukrajnából, ha nem tudják használni a tengeri útvonalat, ha nem tudják használni a Boszporuszt. Johnson elmondta, hogy léteznek olyan megoldások, amelyek nem járnak brit vagy más hadihajók jelenlétével a Fekete-tengeren.

EZ IS ÉRDEKELHET

Azt is vizsgáljuk, hogy a Dunát, vagy a vasútvonalakat felhasználva megpróbáljuk kisebb mennyiségenként kijuttatni a gabonát, mint amennyit egy óriási konvojjal lehet szállítani a Fekete-tengeren keresztül. Minden lehetőséget megvizsgálunk   

- mondta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?