Óriási rekord a franciáknál: soha nem termett még ennyi dinnye az országban

Óriási rekord a franciáknál: soha nem termett még ennyi dinnye az országban

agrarszektor.hu
Az Agreste gyorsjelentése szerint a 300 ezer tonnát is meghaladja a francia dinnyetermés idén, ami 30%-os növekedést jelent a tavalyi évhez képest. Ez rekordmennyiséget jelent az országban.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az Agreste adatai szerint az idei franciaországi dinnyetermő terület 13005 hektár (12495 szabadföldi és 510 hektár hajtatott), ami 1%-kal kisebb a 2021-es területnél. A termést 301 ezer tonnára becsüli a prognózis, ami rekordmennyiséget jelent. Az idei évben a májusi és júniusi hőség jelentősen felgyorsította az érést, emiatt a szezon két héttel a szokásosnál korábban kezdődött meg. Az idei termés csúcspontja június közepe és július közepe közé tehető, de az első nagy mennyiségek még jelentős importtal csúsztak össze, és az árak június közepén összeomlottak. Július folyamán a piac fokozatosan helyreállt, köszönhetően annak is, hogy a nyári hőség erősen megemelte a keresletet - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?