Aggasztó hírek jöttek Oroszországból: ez az egész világ élelmezésére hatással lehet

agrarszektor.hu
A rossz időjárási viszonyok és a szankciók következtében Oroszország nem fogja tudni betakarítani az év elején célértékként kitűzött 130 millió tonna gabonát. Ez a visszaesés a termelésben negatív hatással lehet az exportra is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Dmitrij Patrusev orosz agrárminiszter szerint az idei hideg tavasz miatt a gazdák a tervezettnél később kezdték meg a betakarítást. A politikus szerint a mezőgazdasági gépek terhelése is megnőtt, mivel a külföldi gyártású eszközök alkatrészellátása az országra kiszabott szankciók miatt akadozik - írta meg a Portfolio a Kommersant értesülései alapján.

Oroszország korábban 50 millió tonna gabona exportját vállalta, Dmitrij Patrusev szerint azonban ezt a mennyiséget csökkenteniük kell akkor, ha a hazai piacra nem tudnak kellő mennyiséget juttatni. A Kommersant múlt héten közölte: a Mezőgazdasági Minisztérium nem zárja ki annak lehetőségét, hogy a nyugati szankciókra válaszul tilalmat vezessenek be az EU-ból és az Egyesült Államokból származó vetőmagok behozatalára. A tárca figyelmeztette regionális hatóságokat arra, hogy növelni kell az orosz gyártmányú ültetőanyagok beszerzését.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?