Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.17. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.17. szerda

agrarszektor.hu
Ma csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az északkeleti határvidéken fordulhat elő - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.08.17.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.08.17.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.08.17.) napon.

2022.08.17. szerda: Ma csak kevés gomolyfelhő zavarhatja a napsütést, egy-egy zápor, zivatar legfeljebb az északkeleti határvidéken fordulhat elő. Az északnyugati, nyugati szelet napközben élénk lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország döntő részén 33 és 36 fok között várható. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Jelenleg fronthatás nem terheli a szervezetünket, de az átlagosnál melegebb idő tartós stresszt gyakorol mindenkire. Fennáll a hőguta veszélye, különösen a szabadban dolgozóknál. Fontos odafigyelni az elveszített folyadék és az izzadással távozó sók pótlására.

A következő napon várható időjárás

2022.08.18 csütörtök: Nagyrészt napos idő várható fátyolfelhőkkel, az északkeleti megyékben gomolyfelhők is képződhetek. Csapadék nem várható. A Dunántúlon helyenként megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 33, 38 fok között alakul.

Friss híreink:

Itt a háború sokkoló hatása: döbbenetes hírek érkeztek az európai mezőgazdaságról

Az orosz-ukrán háború kirobbanása jelentős zavarokat okozott a globális mezőgazdasági piacokon, különösen mindkét fél jelentős exportőrnek számít a gabonafélék, az olajos magvak és a műtrágya tekintetében. Ez pedig nemcsak az élelmiszerárakon, de a mezőgazdasági termelési átlagárakon, valamint az inputanyagok árának emelkedésén is látható volt 2022 első negyedévében, akár az előző év negyedik negyedévéhez, akár 2021 első negyedévével hasonlítjuk össze az idei adatokat - olvasható az Eurostat oldalán. Magyarország ebben a viszonylatban az uniós tagállamok középmezőnyében található, még úgy is, hogy az EU-ban tapasztalható áremelkedések átlagos szintjénél nagyobb mértékben nőttek hazákban az árak.

Megtudtuk, mi várhat a magyar erdőkre: így dőlhet el rengeteg fa sorsa itthon

A napokban óriási port kavart az, hogy a téli tűzifa biztosítása érdekében rendkívüli lépésre készül az állam, miszerint szinte minden tilalmat elhárítanak a fakitermelés útjából. Azt senkinek sem kell bemutatni, hogy a fák a földi élet elengedhetetlen elemei, így óriási károkat okozna az, ha ténylegesen bekövetkezne az a fajta irtás, amiről mostanában számos cikket olvashattunk. Sorra jelennek meg a szakértői anyagok a témával kapcsolatban, sőt, addig fajult a helyzet, hogy több nagy szervezet is összefogott a rendelet ellen és petíció is indult, amit már tízezrek írtak alá. Azonban ebben az esetben is elmondható, hogy attól még, hogy valami nagy háborodást kelt, nem biztos, hogy igaz is. Ami biztos: nagyon megosztó téma, lapunk pedig a Pilis Parkerdő Zrt. segítségével próbálta meg látni a fától az erdőt.

Magyarországra is betörnek a német gyártó legújabb gépei: képeken az óriási masinák

Több nagy bejelentést tett a CLAAS a Németországban megrendezett nemzetközi sajtóeseményén. A nagy mezőgazdasági gép- és eszközgyártó a rendezvényen - egyebek mellett - új kerekes és teleszkópos rakodókat, valamint egy új bálázógépet, vágóasztalt, a precíziós gazdálkodást elősegítő kijelzőt és kamerarendszert mutatott be. A rendezvénnyel kapcsolatban Umenhoffer Péter, az AXIÁL Kft. marketingigazgatója elmondta, hogy volt már rá példa, hogy egy cég egy sajtóeseményen egyszerre több újdonságot jelentsen be, de a most bemutatott 9 termék, eszköz vagy megoldás még neki is rekord volt. A szakember egyúttal jelezte, hogy reményei szerint 2023-tól ezen újdonságok mindegyike kapható lesz Magyarországon is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?