Ez durva: nem is gondolnád, milyen üvegházakat terveznek a spanyolok

Ez durva: nem is gondolnád, milyen üvegházakat terveznek a spanyolok

agrarszektor.hu
Egy új szigetelési technológiának köszönhetően a korábbiaknál stabilabb hőmérséklet teremthető az üvegházakban. Az úgynevezett felfújható dupla műanyag szigeteléssel ugyanis akár 6°C-kal hűvösebb is elérhető.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A spanyol J. Huete International nagy légterű, moduláris rendszerű üvegházak tervezésével foglalkozik, ezért is kérte fel őket egy angol szamócatermesztő arra, hogy termesztőlétesítményüket ők tervezzék meg és építsék fel. A fő cél eredetileg az volt, hogy hatékony szigetelés alkalmazásával a fagypont közeli vagy akár fagyos téli hónapokban se kelljen leállni a termesztéssel, így például a februári közepén esedékes Valentin-napra is brit szamóca kerülhessen a piacra - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

A spanyol cég felfújható, dupla műanyag szigetelést és energiaernyőt alkalmazott annak érdekében, hogy télen is csak minimális fűtésre legyen szükség. Amire azonban az üvegház-komplexumot megrendelő angol cég sem számított, az a kiváló szigetelés nyáron jelentkező hatása volt. Az idei hőhullámok miatt Angliában is 40°C feletti napi csúcshőmérsékleteket mértek, ám az üvegház belső hőmérséklete ennél 6°C-kal alacsonyabb volt. A spanyol cég elsősorban a téli hónapokra készítette fel a létesítményt, ezért ködképző és hűtő rendszereket nem is telepített az üvegházba, pedig ezekkel további 4-6°C-kal, tehát összességében 10-12°C-kal lennének képesek a kintinél alacsonyabb belső hőmérsékletet biztosítani

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?