Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.14. szerda

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős lesz az ég, de kevésbé felhős időszakokra is számíthatunk, amikor szűrt napsütés is várható - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.09.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.09.14.) napon.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.09.14.) napon.

2022.09.14. szerda: Általában erősen felhős lesz az ég, de kevésbé felhős időszakokra is számíthatunk, amikor szűrt napsütés is várható. Ugyanakkor északon, északkeleten helyenként tartósabban is borult maradhat az ég. Eső, zápor elsősorban az északi országrészben, ezen belül is nagyobb eséllyel az Északi-középhegység tágabb környezetében várható. A déli, délnyugati szél sokfelé megélénkül, az ország délnyugati negyedében időnként erős lökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között, az Északi-középhegység térségében, a tartósan borult, csapadékos területeken 20 fok alatt alakul. Késő estére 15, 24 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt.
Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.

A következő napon várható időjárás

2022.09.15 csütörtök: Az ország déli felén, kétharmadán erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon azonban rövidebb időre kisüthet a nap. Többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. A nyugati, délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 24 és 30 fok között alakul.

Friss híreink:

Megőrülnek a magyar gazdák ezért a gépért: úgy veszik idén, mint a cukrot

Felpörgött a magyar mezőgazdaság technológiai modernizációja: a hazai mezőgazdasági gépértékesítés alakulása évek óta dinamikus növekedést mutat. Tavaly a koronavírus-járvány és az aszály okozta nehézségek ellenére újabb rekord született, a mezőgazdasági gép- és alkatrész-forgalom ugyanis átlépte a 300 milliárd forintot. A gépbeszerzési kedv 2022-ben sem lankadt, az idei első félévben a magyar gazdálkodók csaknem 2000 új traktort, több mint 200 kombájnt, 300-nál is több rakodót és közel 900 növényvédő gépet vásároltak.

Tíz év sikertörténet: jubilál a Portfolio Csoport Agrárszektor Konferenciája

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport a siófoki Agrárszektor Konferenciát, amely mára a hazai agrárium egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményévé vált. A kivételesen gazdag programkínálatot nyújtó kétnapos konferenciával a Portfolio következetesen arra törekszik, hogy a lehető legtöbb hasznos, üzleti döntésekben is eredményesen alkalmazható információt nyújtsa az agrárgazdasági szereplőinek, akik a rendezvényt szakmai kapcsolatépítésre is felhasználhatják. 

Nesze neked magyar mezőgazdaság: az igazán nehéz idők csak most jönnek

Nem kell egy fantasy filmbe csöppennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy a világ napról napra fejlődik és a modernizációé, sok esetben a robotoké a jövő. Ez többé-kevésbé a mezőgazdaságra is igaz, az legalábbis biztos, hogy a versenyképességhez és a nehézségek leküzdése érdekében muszáj fejlődni és újítani, amit már az iskolapadban el kellene kezdeni - egyelőre azonban még ebben az „el kellene kezdeni” szakaszban tartunk, de talán kezdünk rálépni egy jó útra. De hogy mit is jelent az innováció a mezőgazdaságban, milyen hasznuk lehet belőle a termelőknek és a fogyasztóknak, lapunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara segítségével járt utána.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?