Brutális jégeső pusztított ezeken a gyümölcsültetvényeken: óriásiak a károk

agrarszektor.hu
Legalább ötven gyümölcstermesztő gazdaságra csapott le jégeső és felhőszakadás Zeeland tartományban. Betakarítás közben történt a pusztítás az alma- és körteültetvényekben.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az előző héten az éppen betakarítás alatt álló alma- és körteültetvényeken okozott károkat jégeső és felhőszakadás a Hollandia délnyugati részén elterülő Zeeland tartományban. A zivatargóc Belgiumban, Waasland szélén alakult ki, és villámgyorsan indult meg Waarde, Oostdijk, Krabbendijke és Rilland felé, még a jégágyúk sem értek el áttörő sikert. Az első hírek szerint legalább ötven gyümölcstermesztő gazdaság esett áldozatul, de a károk felmérése még folyik. A közvetlenül betakarítás előtt álló gyümölcsök cukortartalma igen magas, a kicsit is jégvert körte azonnal rohadni kezd, az előzetes becslések szerint a kár cégenként több ezer euróra tehető - FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?