Jön az első fagy Magyarországon: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Jön az első fagy Magyarországon: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
Már most szeptemberben jönnek az első fagyos reggelek Magyarországon. Péntekre virradóra néhol 2 méteren is fagyhat, lassan érdemes tehát bepakolni a fagyérzékeny növényeket.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Itt van az ősz, és ezzel együtt hamarosan megérkeznek az első talajmenti fagyok is - írja az Időkép. Szerdára virradóra az északkeleti megyékben már csendesedni fog a szél, így itt már néhol ezen a reggelen is találkozhatunk gyenge talajmenti faggyal, valamint csütörtökre virradóra is kimondottan hűvös idő ígérkezik. A legnagyobb területen péntekre virradóra várható talajmenti fagy, valamint a fagyzugos hegyeken, völgyekben - elsősorban az északkeleti, északi megyék völgyeiben, valamint a Duna-Tisza közének síkvidéki kistájain - ezen a napon akár már két méteren is 0 fok köré hűlhet a levegő, tehát a fagyra érzékeny növényeket érdemes lesz már védett helyre vinnünk.

Egyre inkább anticiklonális hatások fognak hazánk felett uralkodni. Szombaton még hideg lesz a reggel, de napközben már egyértelműen melegedés veszi kezdetét, kellemes, őszi időben lesz részünk, a legmagasabb hőmérsékletek 16-22 fok között alakulnak majd, érdemes lesz kirándulást szervezni és élvezni az ősz utánozhatatlan színeit az erdőben. Vasárnap és hétfőn már pár fokkal enyhébbnek ígérkezik a reggel, napközben a legmelegebb tájakon 20-22 fokig is felkúszhat a hőmérők higanyszála.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33