Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.25. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.25. vasárnap

agrarszektor.hu
Erősen felhős vagy borult lesz az ég átmeneti szakadozásokkal, vékonyodásokkal - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.09.25.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.09.25.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.09.25.) napon.

2022.09.25. vasárnap: Erősen felhős vagy borult lesz az ég átmeneti szakadozásokkal, vékonyodásokkal. Napközben északkelet felé terjeszkedik egy csapadékzóna, amelyből több hullámban lehet számítani esőre, záporra (legkisebb eséllyel délkeleten). Késő délutántól, estétől a Dél-Dunántúlon már újabb csapadékgócok képződnek, amelyekből zivatar is kialakulhat. A déli szél helyenként megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között alakul, a Tiszántúlon a magasabb értékekkel. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2022.09.26 hétfő: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de elsősorban az északi, északnyugati tájakon hosszabb szakadozások is előfordulhatnak. Reggel, délelőtt még csapadékzóna vonul északkelet, kelet felé esővel, záporral, zivatarral. Elvonulását követően az ország nagy részén hosszabb csapadékszünetre lehet számítani, majd várhatóan az esti, késő esti órákban érkezik dél felől a következő csapadékrendszer. Hajnalban a kevésbé felhős tájakon pára, köd képződhet. A déli, délnyugati, később a Dunántúlon, valamint a középső tájakon az északnyugatira forduló szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. Délutánra 16 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Itt az amerikaiak nagy dobása: így védekezhetnek a gyomok ellen az élelmes gazdák

A Solinftec a Solix állományfelmérő robot után hamarosan a piacra dob egy új, automatizált gyomazonosító és -irtó robotot is. Az új Solix permetező robot, amelyet a gyomok felismerésére és permetezésére terveztek, 2023-ban lesz elérhető. A felhasználók számára gyomfolt-spray térképeket is biztosít majd, amelyeken elemzést adnak a teljes szántóföld permetezéséhez képest megtakarított ráfordítások mennyiségéről.

Búcsúzhatunk ettől a magyar zöldségtől? Eltűnhet sokak nagy kedvence?

A fejes káposzta az egyik legsokoldalúbb zöldségféle, hiszen ehetjük édesen, sósan, savanyítva, minden az ízlésünkön múlik. Jó felhasználhatóságán kívül az ára is csábító lehetett, hiszen - egészen idáig - az olcsóbb alapanyagok közé tartozott, arról nem is beszélve, hogy az ikonikus töltött káposzta sokak kedvenc ételének számít. Az áremelkedések azonban ezt a zöldséget sem kerülték el, de ennek ellenére még mindig megfizethetőnek számít. Hogy milyen árakkal kell szembenéznünk a káposzta esetében és milyen nehézségeket kell legyőzniük a termelőknek, az az alábbi cikkünkből kiderül.  

Helló, klímaváltozás! Már szüretelik az első magyar pisztáciát, a Balatonnál termesztik

A pisztáciát vélhetőleg senkinek sem kell bemutatni, előszeretettel fogyasztjuk süteményekben, csokoládékban, fagylaltokban vagy akár önmagában is. Nem véletlenül számít kedvelt csemegének, hiszen amellett, hogy rendkívül ízletes, igazi sikerélmény lehet, ha ki tudjuk csalogatni a finom, zöld „belsőt”. Magyarországon nem igazán találkozhattunk pisztáciafákkal eddig, mivel néhány fokos fagytól már károsodnak a rügyei és a háncsszövete is, emellett a hosszú, forró, száraz nyarakat kedveli igazán. Most azonban ez is megváltozott, és lapunk utánajárt annak, hogyan lehetséges, hogy már itthon is megpillanthatunk egy-egy fát, milyen igényei vannak ennek a zöld finomságnak, valamint annak is, hogy számíthatunk-e arra, hogy a boltokban a csomagoláson azt olvashatjuk, hogy származási hely: Magyarország.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13