Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.10.10. hétfő

agrarszektor.hu
Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely főként a Dunántúlon meg is vastagszik - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.10.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.10.10.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.10.10.) napon.

2022.10.10. hétfő: Délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, amely főként a Dunántúlon meg is vastagszik. Így napközben a nyugati tájakon erősen felhős időszakok is valószínűek, míg északkelet felé haladva egyre inkább a napsütés fog dominálni. Csapadék nem valószínű. A keletire, délkeletire forduló szelet élénk széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű. Késő estére 8 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt.
Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2022.10.11 kedd: Szakadozott frontfelhőzet mellett hosszabb-rövidebb napsütésre is számíthatunk. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb eső, záporeső. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Durván elszabadultak az árak Magyarországon: már ennyibe kerülnek a zöldségek

Az utóbbi hetekben, hónapokban egyre érzékenyebbé váló áremelkedések a zöldségeket sem kerülték el, és mostanra bizony jó pár közkedvelt - vagy kevésbé kedvelt, de annál egészségesebb - zöldségféle megvásárlásához bizony mélyebben a zsebébe kell nyúlnia a magyaroknak. A tavalyi év azonos időszakához képest ugyanis jó pár zöldség termelői és fogyasztói árában is jókora drágulás volt megfigyelhető, az egyszeri vásárlónak pedig egyre inkább meg kell gondolnia, miből és mennyit is vegyen a következő időszakban.

Vegyszer sem kell hozzá: így védekezhetnek a gyomok ellen a német gazdák

A német Zasso és az AGXTEND első alkalommal mutatta be a szántóföldön az XPower XPR Conceptet, egy új gyomirtási megoldást a szántóföldi növénytermesztők számára. Ez ugyanis egy nagyfeszültségű, vegyszermentes gyomirtó berendezés, amely a sorok közötti nem szelektív gyomirtásra lett kifejlesztve.

Ezeket a méregdrága élelmiszereket veszi most sok magyar: tudhatnak valamit?

A fogyasztók élelmiszerekbe vetett bizalma fontos kérdéssé vált a mai társadalomban. Mivel az étkezés a mindennapi élet része, a fogyasztókat egyre jobban érdekli, hogy mit esznek. A legtöbb esetben az illat, az íz és a kinézet alapján elég könnyen fel tudják mérni az élelmiszerek minőségét, de bizonyos tulajdonságok nem érzékelhetők a fogyasztók számára, például növényvédőszer maradványok vagy génmódosított alapanyagok jelenléte. Ez az oka annak, hogy sokakban felmerül a kérdés: tényleg bio-e a bio?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?